16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Pedaller ‘bisiklet yolu’ için çevrildi

PEDALLER ‘BİSİKLET YOLU’ İÇİN ÇEVRİLDİ

Antalya Kent Konseyi’nin ‘13. Geleneksel 7’den 77’ye Bisiklet Turu’ Dokuma İplik Fabrikası önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

‘Gençlik Haftası’ dolayısıyla Kepez Belediyesi’nin desteklediği etkinlikte, bisiklet kullanımının ve bisiklet sporunun yaygınlaştırılması ile bisiklet yollarının açılmasına dikkat çekildi. Bisiklet turuna Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt, Bisikletliler Derneği üyeleri ile 7’den 77’ye yüzlerce Antalyalı katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt, bu yılki bisiklet turuyla bisiklet ve yürüyüş yollarının açılmasını gündeme getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kent Konseyi’nin 13 Geleneksel Bisiklet Turu’na katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü de, “Bu tip etkinlikler bisiklet sporunun gelişmesine, Antalya’da yaşayan insanlarımızın bisikleti tanımalarını, doğa ile iç içe olmalarına katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. 13’üncüsü gerçekleştirilen 7’den 77’ye bisiklet turunun güzel bir ortamda, neşeli bir şekilde gerçekleştiğini belirten Başkan Tütüncü, Dokuma Fabrikası’nın önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirerek, bisiklet yolu istiyoruz mesajını ilettiklerini ifade etti.

“Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerimizle işbirliği yaparak Antalya’ya bisiklet yolu kazandırmanın çok büyük bir iyilik olacağını düşünüyorum” diyen Başkan Tütüncü, “Bu çalışmada en önemli konu, ilçe belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içersinde olmasıdır. Kent Konseyi ve bisiklete yönelik sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği her fırsatta bisiklet yoluna dikkat çekeceğiz” dedi.

PEDALLER ‘BİSİKLET YOLU’ İÇİN ÇEVRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:07:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 16:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?