7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Pehlivanlar sahile indi

Antalyalı pehlivanlar, Edirne'de 29 Haziran'da yapılacak Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Belek'te kampa girdi.

 
Kispetlerini giyip Belek sahillerinde idman yapan pehlivanlar, ilginç görüntüler oluşturdu. Çimenlerin üzerinde olduğunun aksine, kumların üzerinde aşırı sıcak altında oldukça zorlanan pehlivanlar, çıplak ayaklarla kızgın kumlar üzerinde durmakta zorlandı.

 
Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek'in şahsi çabalarıyla gerçekleştirilen kamp döneminin son günlerini yaşayan pehlivanlar, turistlerin ilgisinden de oldukça memnun. Sahile daha çok kros yapmak için indiklerini, kum üzerinde zorlukla hareket ettiklerini belirten pehlivanlar, "Yağlandıktan sonra güneş altında kalmak çok zor. Buna rağmen hem burada hem de kaldığımız otelde turistlerin ilgisi bizi çok memnun ediyor. Bir yandan Kırkpınar'a hazırlanırken diğer taraftan da turizme katkıda bulunmanın keyfini yaşıyoruz" dedi.

 
Belek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çoban ise, Antalya bölgesinde bulunan 35 pehlivanın Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek tarafından misafir edildiğini, tüm masraflarının Mecek tarafından karşılandığını belirterek, "Amacımız pehlivanlarımızın Kırkpınar'dan altın madalyalarla dönmeleri. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Pehlivanlarımız hem antrenman için en uygun ortamda çalışıyor hem de turizme katkıda bulunuyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 16:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?