21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Pelikanla köpeğin şaşırtan dostluğu

Antalya'da özel bir çiftlikte 400 hayvanla birlikte aynı bahçeyi paylaşan pelikan, kedi ve köpeğin dostluğu herkesi şaşkına çeviriyor.

Antalya'da yaşayan Hamdi Gökbulut'un çiftliğinde beslediği pelikan sevimli hareketleriyle herkesin sempatisini kazanıyor.

Antalya merkezde 3 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurduğu çiftliğinde aralarında sülün, tavus kuşu, pelikan bulunan 52 çeşit 400 hayvanı barındıran Hamdi Gökbulut, günün büyük bir bölümünü yıllardır hobi olarak beslediği hayvanları ile geçiriyor.

Bahçede beslediği pelikan, köpek ve kedi arasındaki dostluğun ilk zamanlarda kendisini şaşırttığını ancak zamanla buna alıştığını söyleyen Hamdi Gökbulut, "Pelikan zamanının büyük bölümünü köpek ve kedi ile oynayarak geçiriyor. Onlar arasındaki dostluğun insanlığa örnek olması gerekiyor" dedi. Beslediği hayvanların yabani olmasına rağmen burada evcilleştiklerini söyleyen Gökbulut, hayvanları ile çok mutlu olduğunu söyledi.

Bahçede bulunan hayvanlar arasında en fazla ilgiyi ise pelikan görüyor. Sevimli hareketleri ile herkesin gözdesi olan pelikanın en yakın arkadaşları ise aynı bahçeyi paylaştıkları köpek ve kedi.

Sahibinin Sultan adını verdiği pelikanın bahçede Golden cinsi köpek Edvard ile çimlerde oynuyor, havuzda birlikte yüzüyor. Ağzıyla köpeğin kuyruğunu ısıran, kovalayan Pelikan günlük bir kilogram balık tüketiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 10:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?