7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Pide ve ekmek fırınlarına denetim

Antalya’nın Korkuteli Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle gıda üretimi ve satışı yapan Fırınlara yönelik denetimlerini artırdı.

Belediye Başkanı yardımcısı Osman Yılmaz, Veteriner Hekim Ali Kartop ve Zabıta ekipleri, pide üretimi yapan fırınları denetledi. Fırınların genel temizliği, ekmeğin ve pidenin gramajı, işletmenin ruhsatı ve sağlık karnelerine bakıldı.
Yapılan kontrollerde Fırınların, ekmek ve pidede belirlenen gramaja uydukları görüldü.

Gıda üretimi ve satışı yapan yerlere yönelik kontrollerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirten Korkuteli Belediye Başkan yardımcısı Osman Yılmaz, “Gıda satışı ve üretimi yapan yerlere rutin olarak yaptığımız denetimleri Ramazan nedeniyle artırdık. İşletme sahipleri de, genel temizlik kurallarına uyarak üretimlerini yapsın. Halkın sağlığı ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz dedi. Öncelikle üzerinde durduğumuz konuların başında gramaj ve hijyen geliyor diyen Yılmaz, gramaj konusunda son zamanlarda hiçbir olumsuzluğa rastlamıyoruz. İş yerlerimiz temizliğine de dikkat ediyor. Fiyat tarifesi, önlük gibi konularda eksiklikleri bulunan iş yerlerine de uyarılarda bulunuyoruz. Ramazan ayı içinde yapacağımız denetimlerde bu eksiklikler tamamlanmazsa ceza uygulayacağını"belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 11:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?