22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Piknik alanları ilaçlanıyor

PİKNİK ALANLARINDA KENE İLAÇLAMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, piknik alanlarını kene ihtimaline karşı ilaçlıyor.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü vektörel mücadele ekipleri, ilaçlama çalışmalarını Düzlerçamı, Lara Birlik Piknik Alanı, Büyük Çaltıcak, Küçük Çaltıcak, Topçam, Hayvanat Bahçesi, Kent Ormanı ve açık alanlarda sürdürüyor.

Ekipler, açık alanlarda genel tarama yapıyor. Vektörel mücadele Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisitler ile yapılıyor. Vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren ekipler, şikayet edilen adreslere giderek gerekli müdahaleyi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları kenelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Ormanlık alanlarda çıplak ayakla dolaşılmaması uyarısı yapan yetkililer, evlerin çevresinde bulunan hayvan barınaklarındaki çatlakların tamir ve badana yapılması, sokak hayvanlarından evcil hayvanlara kene geçmemesi hususunda dikkatli olunması, evcil hayvanlar üzerinde kene kontrolünün düzenli olarak gerçekleştirilmesi, kene kovucular kullanılması, bahçedeki çimler düzenli olarak biçilmesi konusunda uyardı.

PİKNİK ALANLARINDA KENE İLAÇLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 13:10:05
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 13:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?