21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Piknik alanlarında keneyle mücadele

Alanya'da film çekimleri sırasında başlayan kene korkusu piknik alanlarında ilaçlama yaptırıyor.

Antalya'nın Alanya İlçesi Kızılalan Mevkii'nde çekimleri tamamlanan 'Deli Dumrul' film setinde yaşanan kene paniği, bölgenin ölümcül virüs taşıyan kenelere karşı ilaçlatılmasını sağladı. Her gün yüzlerce turistin piknik yapmak için gitti Kızılalan, burada işletmesi bulunanlarca ilaçlatılmaya başlandı.

Torosların eteğindeki en önemli piknik alanlarının başında gelen Kızılalan Mevkisi'nde bir süre önce çekimleri tamamlanan 'Deli Dumrul' film setinde geçtiğimiz hafta filmin sanat yönetmeni Andan Galip Liceli'yi kene ısırmıştı. Elbiselerini değiştirdiği sırada göbeğinin üzerinde canlanmadan duran keneyi fark eden Liceli, Alanya Devlet hastanesine kaldırılmış ve yapılan operasyonla kene başarıyla alınmıştı.

Kene olayının duyulması üzerine yerli ve yabancı turistlerin tedirginlik yaşayabileceğini düşünen işletme sahipleri, Kızılalan'ı bir çok kentte onlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nı taşıyan kenelere karşı ilaçlattılar. Özel bir ilaç firması tarafından yapılan çalışmayla, mesire alanındaki tüm ağaçlar ve yeşil alanlar kenelere karşı ilaçlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 10:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?