1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Piknikte gönüllerince eğlendiler

Antalya'da organ nakli olmuş ya da organ nakli sırası bekleyen çocuklar Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi tarafından düzenlenen piknikte buluştu.

AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi tarafından düzenlenen piknik kahvaltı yaparak güne iyi bir şekilde başlayan çocuklar daha sonra anne babalarının ve doktorlarının nezaretinde ata bindiler.

Uzun ve zorlu bir hastalık dönemi geçiren çocuklar atların üzerinde son derece neşeli görüntüler oluştururken, yaptıkları afacanlıklar ile herkesi güldürmeyi başardılar. Pikniği düzenleme amaçlarını çocukların dertlerini unutturmak ve onlara hayatın güzelliklerini yeniden hatırlatmak şeklinde açıklayan AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sema Akman "Organ bağışında herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

2002 yılından beri organ nakli konusunda zorlu bir mücadele verdiklerini belirten Şafak Yeriş isimli baba ise 5 yıl önce oğluna kendi böbreğini uygun olmadığını bile bile, oğlu için uygun böbrek bulununcaya kadar oğlunun yaşama tutunması için böbreğini düşünmeden verdiğini belirtti.

2002 yılından bu yana oğlu Berk'in (12) 23 ameliyat geçirdiğini kaydeden baba Şafak Yeriş, vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Küçük Berk ise eski sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Böbrek nakli olan Burak Görgün (12) de eskisi gibi yemek yiyebildiği, koşup oynayabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?