1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Pil fabrikası polise tahsis ediliyor

TÜTÜNCÜ'DEN PİL FABRİKASI GİRİŞİMLERİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le bir araya gelerek Antalya Pil Fabrikası Binası'nın Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne geçici olarak tahsis edilmesini görüştü.

Kepez'in sağlık ve mülkiyet sorunlarıyla ilgili birkaç gün önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldiğini söyleyen Tütüncü, Ankara'daki temaslarını Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek sürdürdü.

Bakan Gönül ile Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)'na bağlı ve metruk bir halde bulunan Pil Fabrikası'nın, geçici süreyle Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi talebini görüştüklerini söyleyen Tütüncü, tahsisisin yapılıp yapılamayacağı ve ne şekilde olabileceği ile ilgili bir çalışma yapılacağını da kendisini ilettiğini aktardı.

Tahsisin gerçekleşmesi halinde Antalya'nın güvenlik noktasında önemli mesafeler alacağını dile getiren Başkan Tütüncü, “MKEK'ye bağlı Antalya Pil Fabrikası, metruk bir bina görüntüsü taşıyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü, bu binayı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün kullanması amacıyla geçici bir süreyle tahsisini talep etti. Emniyet Teşkilatımızla yaptığımız görüşmelerde bu alanın kendilerine tahsis edilmesinin ne kadar önemli olduğu ifade edildi. Güvenlik hizmetlerinin çok daha iyi yapılabilmesi amacıyla bu talebi, Sayın Bakan'a illettik. Şehircilikte güvenlik çok önem taşımaktadır. Antalya'yı güvenli bir şehir haline getirebilmek için, bu ve buna benzer adımları atmayı sürdüreceğiz.”dedi.

Tütüncü ayrıca, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile de Kepez Belediyesi'nin, Vakıflar İdaresi'ne olan borçların yapılandırılmasıyla bir görüşme yaptığını da kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 11:58:05
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 15:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?