21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Pilav Gününe yoğun katılım

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji tarafından 3. Geleneksel pilav günü düzenledi.

Başarı Koleji 3. geleneksel Pilav Gününe Cumhuriyet başsavcısı Talat Deniz, Sarılar belediye başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, Milli Eğitim müdürü Abdullah Bilge, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Ünlü ve Cavit Metin, AK Parti İlçe Başkanı Cemil Yiğit, İl Genel meclis Üyesi Mahmut Kara okul ve dershane müdürlerinin de aralarında bulunduğu 2 binin üzerinde davetlinin katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Geleneksel Pilav Günü'nde konuşan Başarı Koleji yönetim kurulu başkanı Akif İnci "Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamamızın üçüncü yılında Gelenekselleştirdiğimiz pilav günümüzün üçüncüsüne hepiniz hoş geldiniz. Başarı koleji olarak üç yıldır eğitime Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hizmet etmekteyiz. Bundan sonra da Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz dedi. 3 yıl önce eğitim ve öğretime merhaba derken slogan olarak Türkiye'nin örnek okulu ibaresini kullanmıştık diyen İnce, öğrencilerimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız o günden bugüne geçen 3 yıl gibi kısa sürede eğitim-öğretimin yanında sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerde Manavgat'ı aşıp Antalya ve Türkiye genelinde önemli başarılara imza attılar. Onların bu başarılarıyla Başarı Ailesi olarak hep birlikte gururlandık. Antalya Valiliği tarafından hijyen alanında verilen Beyaz Bayrak sahibi Antalya'nın tek okulu olmanın gururunu yaşadık. Sizlerden aldığımız güçle Türkiye'nin örnek okulu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz " dedi.

İncinin konuşmasının ardından kürsüye gelen İlçe Milli eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Türkiye'de özel okulculuğun AB ülkelerinin çok gerisinde olmasına rağmen Manavgat'ta bu oranın Türkiye ortalamasının iki katı olduğunu belirterek "Manavgat'ta üç özel okulumuzdan biri olan Özel Akdeniz Başarı İlköğretim Okulumuzun geleneksel hale getirmiş olduğu bu güzel akşamda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Türkiye'de özel okulların sayısı her geçen gün artmakta, ilçemizde ise üç tane özel okul bulunmaktadır. Dördüncüsü ise önümüzdeki dönemde inşallah faaliyete geçecek. Özel Akdeniz Başarı İlköğretim Okulu, kurulduğu ilk günden beri Manavgat eğitimine çok büyük katkılarda bulundu. Bundan sonrada Eğitim-Öğretime katkıda bulunacaklarına eminim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2007-2008 eğitim öğretim yılı içersinde Manavgat, Antalya ve Türkiye genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödülleri verildi. Başarılı öğrencilere ödülleri; Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Metin, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy ve Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak tarafından verildi.

Pilav günü etkinliği Okul korosunun konseri, Başarı koleji kafkas gurubunun gösterileri, jimnastik kulübü öğrencilerinin gösterileri, danslarla devam etti. Gece davetlilere pilav, kavurma ve ayran ikram edilmesinin ardından Eskişehir Popband grubunun Pop star yarışmasıyla adını duyuran solisti Şafak ve Başarı Koleji Müzik öğretmeni Raziye Özen'in seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 15:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?