21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Pitbullara çip takılacak

Alanya'da yaşanan Pitbull vahşetinin ardından tüm Pitbulların tespit edilerek çip takılacağı belirtildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde İngiliz kadına saldıran Pitbull cinsi köpeğin uyutulacağı yönünde açıklama yapan Alanya Belediyesi Veteriner Hekimi Yakup Mecek, bunu köpeğin sahibinin bulunması için yaptığını söyleyerek, "Şu anda Pitbull kampta karantinada tutuluyor. Sürenin dolmasının ardından hayvan Antalya Hayvanları Koruma Derneğine teslim edilecek. Ayrıca tüm Pitbullar tespit edilerek çip takılacak" dedi.

Köpeğin, uzun süre dövüştürüldüğünü, yaraları iyileşemez hale gelince sokaklara bırakıldığını söyleyen Mecek, "Malesef bu köpek dövüştürülmek üzere yetiştirilmiş. Uzun süre köpek kavgalarında kullanılmış. Köpek üzerinde yaptığımız muayenede bir çok dikiş izi ve derin yaralara rastladık. Köpek iyileşemez hale gelince sokağa atmışlar. Gerçekte köpeği uyutmayacağız. Ancak belki sahibini buluruz diyerek öyle bir açıklama yapma gereği duydum. Halen araştırmalarımız devam ediyor. Şu anda köpek bize ait Hayvan Koruma Kampı'nda karantinada bekletiliyor. Daha sonra Antalya Hayvanları Koruma Derneği'ne teslim edilecek" şeklinde konuştu.

Her ilde komisyonlar olduğuna dikkat çeken Mecek, "Bu olayın ardından İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri, Orman İşletmesi Yaban Hayatı Koruma Kurulu Başkanı ile birlikte toplantı düzenledik. Önümüzdeki hafta Kaymakamla bir araya gelerek Pitbull cinsi köpeklerle ilgili nasıl bir uygulama yapılacak konusunda toplantı yapacağız. Ayrıca Alanya'da ilçe Hayvan Komisyonu kuracağız. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan komisyon ile sahipli hayvanlara çip takacağız. Bu çip ile hayvanın kime ait olduğu, aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek" dedi.

Veterinerler Odası Temsilcisi Osman İncekara ise saldırıyı yapan Pitbull cinsi köpeğin itlaf edilmeyeceğini söyleyerek, "Köpek 10 günlük karantinanın ardından kısırlaştırılacak. Yeni yürürlüğü giren Kanun bunu emrediyor. Köpeğin psikolojik olarak iyileşemez hale gelmesi ve saldıranlığında vazgeçmemesi durumunda uyutulması gerekiyor. Maalesef bu tür köpekler, dövüş ve bahislerde kullanılıyor. Önce bu köpekleri alanların eğitilmesi şart. Avrupa'da böyle yapılıyor" şeklinde belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 11:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?