15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Piyanistlerden muhteşem konser

11. ANTALYA ULUSLARARASI PİYANO FESTİVALİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Antalya Uluslararası Piyano Festivali kapsamında bir konser veren Berezovsky-Gindin Piyano ikilisi, müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki konserde, Rus piyanistler Boris Berezovsky ve Alexander Gindin, sahneye kurulu iki ayrı piyanoda Arensky, Rahmaninov, Bolcom, Copland ve Gershwin'den örnekler sundu. Performanslarıyla izleyenleri büyüleyen ikili, konser sonunda ayakta alkışlandı; iki kez bis yaptı. Konseri izleyenler arasında Antalya'da yaşayan Ruslar da önemli bir yer tuttu. Konser sonunda sanatçıların hayranları kulisi doldurdu. İkili, hayranlarına imza dağıttı fotoğraf çektirdi.

TÜRK DİNLEYİCİ AÇIK FİKİRLİ VE SICAK

Klasik müzik alanında pek çok saygın ödülün sahibi olan ünlü piyanistler, konser öncesi soruları cevapladı. İkili, Antalya'da olmaktan duydukları memnuniyeti, "Burada olmak eşsiz bir tecrübe; harika bir yer, harika insanlar, harika yemekler ve harika bir festival" sözleriyle dile getirdi. Daha önce Türkiye'de konser veren Alexander Gindin, dinleyici profilinin konsere, programa, salona ve şehre göre değişebildiğini ama genel olarak Türk dinleyicisini açık fikirli ve sıcak bulduğunu söyledi.

İYİ BİR İKİLİ EŞİTTİR İYİ ARKADAŞ

Piyano ikilisi olmanın zorluklarına yönelik bir soruya Berezovsky, "Herşeyden önce, arkadaş olmak çok önemli. Birbirinden hoşlanmayan iki insan sahnede çaldığında bu gizlenemiyor, görülüyor ve ortaya korkunç bir manzara çıkıyor. Ama arkadaşsanız herşey kolaylaşıyor" karşılığını verdi. Haklarında 'dahi piyanist' yorumu yapılan ikiliden Gindin, böyle bir sıfatı hak etmenin sadece yetenekle açıklanamayacağını belirterek "Öncelikle yetenek gerekir, bunun yanında eğitim, kültür, doğduğunuz ve büyüdüğünüz

toplum ve sizi 'dahi' olarak tanımlayacak insanların çevrenizde olup olmaması önemlidir. Şans büyük ölçüde etkilidir" dedi.

İkili, festivalin sanat yönetmeni, piyanist Fazıl Say ile ilgili olarak, "Çok yaratıcı bir müzisyen. Harika bir piyanist. Alışılmışın dışında şeyler yapıyor; farklı stiller, farklı müzikler. Bunlar bir müzisyen için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Konser sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turgay Genç, "Festivalimize katılımınız nedeniyle sizlere teşekkür ederiz" diyerek, piyanistlere günün anısına plaket takdim etti. Piyanistler de kentte konser vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın, ana sponsorluğunu Volkswagen'in yaptığı festival, 16 Aralık'a kadar Antalya Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

11. ANTALYA ULUSLARARASI PİYANO FESTİVALİ
11. ANTALYA ULUSLARARASI PİYANO FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 10:53:00
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 13:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?