1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Piyano Festivali başladı

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Fazıl Say ve arkadaşlarının açılış konseriyle başladı. 21 Kasım'a kadar devam edecek olan festivalin ilk konserine ilgi yoğun oldu.

Fazıl Say ve arkadaşları, Antalya Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluştu. Konsere, Antalya eski belediye başkanlarından Hasan Subaşı, Bekir Kumbul ve Selahattin Tonguç, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, sanatçı Fikret Otyam da katıldı. Açılış konseri için Antalya'ya gelen konuklar arasında sanatçı Tarık Akan, köşe yazarları Güneri Cıvaoğlu ve Hıncal Uluç da vardı.

Klasik müziğin şiirler ve şarkılarla bütünleştiği konserde Fazıl Say'a şiirleriyle Genco Erkal, keman ustası Cihat Aşkın, viyolonsel sanatçısı Çağ Erçağ, bandoneonist Tolga Salman, ney ustası Burcu Karadağ, bariton sololarıyla Güvenç Dağüstün ve 10 yaşındaki keman sanatçıları Berfin Aksu ve Sesim Bezdüz "arkadaşlık" etti.

Program, Fazıl Say ile birlikte Cihat Aşkın ve Çağ Erçağ'ın seslendirdikleri Şostakoviç'in 2 No'lu Piyano Üçlüsü'nün son bölümüyle başladı. Üçlü daha sonra kemanda Cihat Aşkın'ın doğaçlama sololar çaldığı Brahms'ın 5 No'lu Macar Dansı ve Nihavend Longa ile devam etti. Sonra akşamın genç konuklarından Berfin Aksu Mendelssohn'un keman konçertosunun birinci bölümünü Fazıl Say'ın eşliğinde büyük cesaret ve başarıyla seslendirdi. Modern Tango'nun büyük ismi Astor Piazzola'nın çok tanınan ve sevilen iki eseri "Oblivion" ve "Libertango"nun uyarlamalarında Say-Aşkın-Erçağ üçlüsüne bandoneonu ile Tolga Salman katıldı.

Salman, bu zor çalgıdaki başarısı ve müzikal mimikleriyle çok beğenildi. Çok farklı stiller ve müzikal kültürlerin bir araya geldiği akşamda İstanbul Radyosu ney sanatçısı Burcu Karadağ, "Katibim" şarkısını neyiyle Fazıl Say'ın eşliğinde seslendirdi. Gecenin ikinci genç kemancısı Sesim Bezdüz de, hem kemanı hem de sesiyle konsere katıldı. "Kurtuluş" filmi müzikleriyle tanınan besteci Muammer Sun'un keman ve piyano için üç parçasından "Köçekçe" başlıklı üçüncü bölümü seslendiren Bezdüz, ikinci olarak Fazıl Say'ın "Nazım" oratoryosundaki "Kız Çocuğu" şarkısını söyledi.

Akşamın geri kalan kısmında aynı eserin farklı bölümleri seslendirildi. Yılların deneyimli oyuncusu Genco Erkal, etkileyici sesiyle "Ben İçeri Düştüğümden Beri", "Vatan Haini" ve "Yaşamaya Dair" şiirlerini bariton Güvenç Dağüstün de "Bugün Pazar" ve "Memleketim" şiirlerini Fazıl Say'ın müziği eşliğinde okudu.
"Fazıl Say ve Arkadaşları" konseri, 5 Kasım Perşembe akşamı saat 20.30'da Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda tekrar edilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 13:04:08
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 13:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?