1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

PKK yandaşları adliyede

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin yerel seçim kampanyası döneminde 22 Mart tarihinde Antalya'da düzenlediği Nevruz kutlamaları ve mitingde, terör örgütü elebaşının posteriyle terör örgütü flaması açtıkları ve mitingden sonra korsan gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan dördü çocuk 14 kişi bugün sabah adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Alanya Kumluca ve kent merkezinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4'ü çocuk 14 kişi ilk sorgusu tamamlandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi.

Polisler, zanlıların Antalya'da 22 Mart günü DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hilmi Aydoğdu'nun da katıldığı nevruz kutlamaları ve DTP mitinginde maske takarak terörist Abdullah Öcalan posteri taşıdığını, PKK lehine slogan atıp ayrıca mitingden sonra korsan gösteri yaptıkları ve polisi taşladığını kameralar ve fotoğraflarla tespit etti.

Antalya'da 11 olmak üzere ikisi Kumluca ve biri de Alanya'da gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dökümanlar ele geçirildi. TEM Şubesi'nde sorguları biten biri bayan, 4'ü çocuk 14 kişi geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?