1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

PKK yandaşları polise saldırdı

ANTALYA'DA PKK YANDAŞLARI POLİSE SALDIRDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü önünde PKK'nin sözde 31. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla toplanan grup olay çıkardı.

Polisin dağılın uyarıları üzerine grubun büyük bölümü dağılırken, yaklaşık 50 kişi dağılmamakta ısrar etti. Molotofkokteyli ve havai fişek atan gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale etti.

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Güneş Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü önünde PKK'nın sözde 31. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup eylem düzenledi. Yolu taş ve çöp bidonlarıyla kapatan grup, TOKİ binası önünde yaktıkları ateş başında müzik eşliğinde halay çekti. Bunun üzerine polis, gösterinin kanunsuz olduğunu belirterek gruba dağılın uyarısında bulundu. Grubun büyük bölümü uyarılar üzerine dağılırken, yaklaşık 50 kişi

dağılmamakta ısrar etti. Polisin uyarılarına da aldırış etmeyen gruptakiler tüm uyarılara rağmen dağılmadı ve polise taşla saldırdı, ardından da molotof kokteyli ve havai fişek attı.

Polis panzerine kadar gelen molotofkokteyli, su sıkılarak söndürüldü. Bunun üzerine güvenlik güçleri, gaz bombası atarak grubu dağıtmaya çalıştı. Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da olay yerine gelerek gelişmeleri yakından takip etti. Polisin etkili müdahalesi sonucu göstericiler 3 saat süren eylemlerine son verdi.

Öte yandan çıkan olaylarda yol kenarında park halinde olan bir otomobil de atılan taş ve molotofkokteyli nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

ANTALYA'DA PKK YANDAŞLARI POLİSE SALDIRDI
ANTALYA'DA PKK YANDAŞLARI POLİSE SALDIRDI
ANTALYA'DA PKK YANDAŞLARI POLİSE SALDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 09:17:01
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 10:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?