22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Plaj keyfi iftar sonrası da sürecek

Antalya'nın Alanya ilçesinde Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutanların plajdan faydalanmaları için iftar sonrası 2 ayrı plaj ve 1 havuz ışıklandırılarak vatandaşların hizmetine açılacak. Ramazan ayında plajlar gündüz Hıristiyanlara gece ise Müslümanlara hizmet verecek.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Ramazan ayının artık yaz aylarına denk geldiğini söyleyerek, oruç tutanların da denizden faydalanmaları için iftar sonrası iki ayrı plajda ışıklandırma yapacaklarını ve vatandaşların denizden faydalanabileceklerini söyledi.

Havaların gündüz kadar gecede sıcak olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "Ramazan ayı artık insanlarımızın denizden azami derecede istifada etme dönemine rastlamaya başladı. Bilhassa Eylül ayı Alanya'da denizin en güzel olduğu bir dönemdir. Ancak insanlarımız oruçlu olduğu için, ağzıma su kaçar ve orucum bozulur endişesi ile denizden faydalanamıyor. Bu nedenle Alanya Belediyesi'nin iki halk plajı olan Damlataş ve Galip Dere plajlarında Teravi namazından sonra insanlarımızın denizden faydalanmaları için imkan sağlayacağız. Bu iki plajı ışıklandırarak özel güvenlik güçleri yerleştireceğiz. Plajlara yatak ve istirahat hizmetleri için şezlong koyacağız. Böylece gecede oldukça sıcak olan ilçemizde oruç tutanların da denize girmesi sağlanacak" dedi.

Hasan Sipahiloğlu bir takım hizmetlerin Ramazan içinde ve dışında olarak ayrılmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Yine iftar sofraları açacağız. Ancak yardım konusunda bunu insanları rencide etmeden yapmak gerekiyor. Şov amacına yönelik Ramazan etkinlikleri yapmayı ben kendi adıma doğru bulmuyorum. 9 yıldır bu etkinliklerden hep kaçındım. Önemli olan belediyelerin ihtiyaç sahiplerini tespit edip, yerinde sunabilmek ve gerçekte bu insanlara iş imkanı sağlamaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 11:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?