7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Plajda masaj keyfi

Alanya'ya gelen yabancı turistler deniz ve kumuna hayran kaldıkları plajlarda masajdan vazgeçemiyor. En çok masaj yaptıranların Almanlar olduğu görülüyor.

Alanyaspor ve Ankaragücü gibi takımlarda masör olarak çalışan Davut Akbaş, artık turistlere hizmet ediyor. 10 yıldır Kleopatra Plajı'nda turizme hizmet veren Davut Akbaş, sadece masaj yaptırmak için yurt dışından gelenler olduğunu söyledi. Masaj yaptıran turistler arasında Alman, Hollanda ve Danimarkalıların ilk üç sırayı aldığını anlatan Akbaş, "Avrupalı turistler mutlaka masaj yaptırıyor. Son yıllarda ülkemize gelen Rus turistler ise masajı pek sevmiyor" dedi. Masaj konusunda kendi icadı olan aletlerle çalıştığını belirten Akbaş, "Bu aletlerle vücutta bulunan ince ve kalın kaslara daha iyi masaj yapabilmekteyim" diye konuştu.

Artık önüne gelenin rahatlıkla masörlük sertifikası almasından yakınan Akbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bazı kurum ve kuruluşlar tarafından verilen masörlük sertifikaları tamamen ticari amaçla veriliyor. Profesyonel hocalar, doktorlar ve masörler eşliğinde verilmesi gereken masörlük kursları beden eğitimi hocaları tarafından verilmektedir. Bu koşullarda sertifika alıp amatör bir şekilde yapılan masajlar çeşitli sağlık problemlerine neden olabiliyor. Masaj yaptırmak üzere gelen turistlerin çoğu bilinçsizce yapılan masajlardan şikayetçi."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 13:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?