21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Plajda öldürülen şahsın katili yakalandı

Antalya'da, katil zanlısı olduğu iddiasıyla bir kişi yakalandı.

Antalya'nın Alanya İlçesine bağlı Kestel beldesi plajında 55 yaşında bir kişiyi elleriyle bağlayıp kemerle boğarak öldürdüğü iddiasıyla bir kişi yakalandı.

Plajın ortasında yarı çıplak bulunan Mustafa Topçu'nun katil zanlısına yer gösterme tatbikatı yaptırıldı. Zanlı "Ben bıraktığımda yaşıyordu" dedi.

Kestel beldesinde yaşayan Mustafa Topçu'nun elleri bağlandıktan sonra kemerle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Pantolonu ve iç çamaşırı ayak bileklerine kadar indirilmiş vaziyette plajda bulunan ceset, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Katil zanlısının Topçu'ya ait motosikleti ve cep telefonunu aldığını tespit eden jandarma yaptığı araştırmada, motosikleti bir hafta sonra bir hurdacıda buldu.

Hurdacıdan alınan bilgi doğrultusunda katilin motosikleti sattığı belirlendi ve alınan eşkal doğrultusunda araştırmaya devam edildi. Olay yerine yakın beldelerde robot resim üzerine yoğunlaşan jandarma ekibi resme benzeyen 3 isim belirledi. Belirlenen isimlerden bir kişinin olay tarihinden sonra bir daha evine uğramadığını öğrenen jandarma ekibi çalışmalarını bu doğrultuda yoğunlaştırdı.

Kısa süreli aramanın ardından kimliği tespit edilen Ertan A. (21) adlı şahıs Avsallar beldesinde yakalandı. Suçunu itiraf eden Ertan A., Mustafa Topçu'yu bir barda tanıdığını sabaha kadar içtiklerini söyleyerek şunları söyledi: "Daha sonra bira ve biraz kuru yemiş alıp plaja gittik. Aşırı alkolün etkisiyle olmadık hareketlerde bulundu. Aramızda kavga çıktı. Ben de ellerini bağlayıp boğazını sıktım ancak bıraktığımda yaşıyordu. Öldüğünü gazetelerden öğrendim. Bunun üzerine motosikleti ve cep telefonunu sattım ve biraz da ben de para vardı yeni bir araç aldım."

Jandarmada ifadesi alınan Ertan A. daha sonra yer göstermesi için olay yerine götürüldü. Jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, Mustafa Topçu'nun yakınları cinayetin işlendiği plaja geldi.

Ertan A., ilk olarak tanıştıkları bara daha sonra bira aldıkları markete götürüldü. Jandarma komutanı sağ duyulu davranan ve taşkınlık çıkarmayan Mustafa Topçu'nun yakınlarına araç megafonu ile teşekkür etti. Çevrede toplanan vatandaşlar da jandarmaya olayı kısa sürede çözdüğü için alkışlarla teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?