7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Plajlara 4 dilde uyarıcı levha

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bu yıl artan boğulma olaylarını önlemek amacıyla plajlara 4 dilde uyarıcı levha dikildi.

Türkçe, Almanca, Rusça ve İngilizce olmak üzere 4 lisanda yazılan uyarıcı yazılarla denize girenler uyarılıyor.
Bu yıl Haziran -Ağustos ayları arasında artan boğulma vakaları yetkilileri harekete geçirdi. Haftada neredeyse 3 kişinin boğularak hayatını kaybettiği plajlara uyarıcı levha dikildi. Alanya, Tosmur, Oba belediyeleri ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) ortak çalışmasıyla hazırlanan uyarıcı levhalar halkın yoğun olarak denize girdiği plajlara yerleştirildi.

Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan, denizlerde artan boğulma olaylarını önlemek amacıyla plajlara 4 dilde uyarıcı levha diktiklerini söyledi. Levha hazırlama kararını Alanya, Oba, Tosmur Belediyesi ve ALTİD'le birlikte aldıklarını ifade eden Bozdoğan, levhalara yazılan uyarı yazılarının Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça 4 dilde hazırlandığını söyledi. Levhaları yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak denize girdiği bölgelere diktiklerini anlatan Bozdoğan, şöyle konuştu: "Vatandaşların ülkelerini ve dillerini dikkate alarak levha hazırladık. Levhalardan sonra boğulma olaylarında ciddi anlamda düşüş oldu. Hatta levha dikildikten sonra hiç boğulma olayı yaşanmadı. Turistler ve yerli halktan olumlu tepki aldık. Gelecek sezon levhaları bütün plajlara yerleştirmeyi düşünüyoruz."
Alanya'ya tatil yapmak için gelen Alman turist Cuntz Mohr, uyarı levhalarının çok güzel bir uygulama olduğunu söyledi. Uygulamanın örnek teşkil ettiğini kaydeden Mohr, "Yerleştirilen levhanın üzerine kırmızı bayrak asılsaydı daha dikkat çekerdi. Bence levhanın üstüne kırmızı bayrak asılmalı. Yeni gelenler önce levhayı okuyor daha sonra denize giriyor. Gerçekten faydalı bir uygulama" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte tatile gelen Alman turist Clarin Rustin ise plajlara 4 lisanda levha asılmasının boğulma olaylarını önleyeceğini ifade ederek "Levhada yazılanları okuduktan sonra denize dikkatli giriyoruz" dedi. Rustin, uyarıyı dikkate almayarak denize girenlerin de olduğuna işaret ederek bundan kimsenin sorumlu olamayacağını anlattı.
Levhada şu ifadeler yer alıyor: "Lütfen aşağıdaki kurallara uyunuz: Denizin çok dalgalı olduğu günlerde özellikle dikkat ediniz. Alkollü olarak dalgalı günlerde denize girmek tehlikelidir. Yüksek dalgalı günler ve rüzgarlı havalarda denizde yüzmeyiniz. Lütfen çocuklarınızı denizde yalnız yüzmeye bırakmayınız."

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 17:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?