8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Plastik sanatçılar Antalya'da buluştu

Antalya 1. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması 40 ülkeden sanatçıların katıldığı sergi açılışıyla başladı.
 
Antalya bir kültür-sanat buluşmasına daha ev sahipliği yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik 10 Haziran'a kadar sürecek.

Çoğu Balkan ülkelerinden 40'ı aşkın sanatçı "Antalya 1. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması" için Antalya'ya geldi. Buluşmanın ilk etkinliği Antalya Müzesi'nde açılan karma sergiyle oldu. Açılışı Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Müze Uzmanı Suzan Uğurluçam birlikte gerçekleştirdi. Birbirinden farklı teknik kullanılarak yapılan tablolar beğenildi. 

10 Haziran'a kadar sürecek etkinlik kapsamında sanatçılar sanatsal faaliyetlere katılmanın yanı sıra Antalya'yı da gezme fırsatı bulacak.
Sanat Tarihçisi ve Müze Uzmanı Suzan Uğurluçam da 40 sanatçının bir araya gelmesiyle kurulan bu kültür köprüsünün ülkeler arasında önemli dostluklara zemin hazırlayacağını söyledi. Uğurluçam, organizasyona destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. 

Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar da Antalya'nın bir turizm kenti olmanın yanı sıra kültür-sanat kenti olma yolunda da hızla ilerlediğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 15:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?