1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Polis Bayramı törenlerle kutlandı

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü Korkuteli ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İlçede ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Garnizon Komutanı Jan. Yüzbaşı Erkan Özçelik, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Tür, İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayas, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayas, yaptığı konuşmada, Türk polisinin bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar insan haklarını bilen ve saygı duyan bireylerden oluştuğunu kaydetti. Ayas, Emniyet teşkilatımın görevini yerine getirirken tüm siyasi düşüncelerden ve fikirlerden bağımsız, yasaların güvencesi olma bilinciyle, Atatürk ilke ve devrimlerine, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve yasalara bağlı kalarak devletine ve halkına başarıyla hizmet etmeye devam edeceğine olan inanın tam olduğunu söyledi.

Ayas, daha sonra sözlerine şöyle devam etti, "Polis, barışın, huzurun, ülkenin bölünmez bütünlüğünün, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesidir. Her şartlar altında can siper hane görev ifa eder. Günde en az 12 saat çalışmak zorunda kalan teşkilat mensubu arkadaşlarıma göstermiş oldukları bu fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Törenin ardından şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?