1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Polis bir koli delil topladı

Ergenekon Soruşturması kapsamında polis, ÇYDD Antalya Şubesi'nde 7,5 saat süren aramanın ardından, bir koli ve poşetle ayrıldı.

Mahalle sakinleri balkonlarını bayraklarla donattı, sivil toplum üyeleri de alkışlarla destek vererek, üyelik talebinde bulundu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şube üyeleri, 13 Nisan 2007'te eşi ve geliniyle birlikte trafik kazasında hayatını kaybeden eski başkanları Gülen Alkan'ı, mezarında ziyaret etmeye hazırlanırken, sabahın erken saatlerinde polisin telefonuyla dernek binasına geldiler.

Bahçelievler, 141. Sokak, No:13, Eroğlu Apartmanı'nın giriş katındaki dernek şubesinde polisin araması sabah 08:00'de başladı. Aramalar devam ederken, ÇYDD üyesi Avukat Şaziye Şahin, basın mensuplarının sorularına yanıt
vererek, "Derneğin kapısına kilit vurmamız isteniyor" dedi.

ÇYDD olarak bugüne kadar pek çok çocuğun ve gencin eğitimine katkı verdiklerini belirten Şahin, "Bırakın yasa dışı bir şey yapmayı, utanılacak hiçbir şeyimiz yok. Ama töhmet altında bırakıyorlar. Yapılanlar çağdaş insan avıdır. Derneğin kapısına kilit vurmamız isteniyor" dedi. Şahin, tüm burs listelerinin, telefon fihristlerinin, dernek belgelerin aranıp, tasnif edildiğini, bilgisayarlara el konulduğunu, gerekli donanım olmadığı gerekçesiyle de bir kopyasının kendilerine verilmediğini söyledi.

Bugüne kadar suç oluşturacak hiçbir şey yapmadıklarını dile getiren Şahin, "Eğer, gençlerin, kadınların yolunu aydınlatma suçsa, bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Toplumu aydınlatma faaliyetleri suçsa, en büyük suç ortağımız da Mustafa Kemal Atatürk" diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN ALKIŞLI PROTESTO

Yaklaşık 7,5 saat süren aramanın ardından, polis bir koli ve poşetle dernek binasından ayrıldı. Dernek binası önünde toplanan sivil toplum üyeleri ise ÇYDD üyelerine alkışlarla destek verdi ve üye olmak istediklerini söyledi. Yurttaşların desteğinden duygulanan kimi ÇYDD üyeleri ise gözyaşlarına hakim olamadı. Dernek Başkanı Yurdanur Balaman da önce ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın mesajını okudu, ardından da basın mensuplarına açıklama yaptı. Dernek üyeleri ve yurttaşlar daha sonra trafik kazasında ölen eski Başkan Gülen Alkan'ı mezarında ziyaret etti.

Öte yandan aramaların yapıldığı sırada CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ve bir çok vatandaş dernek binası önüne gelerek üyelere destek ziyaretinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 23:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?