16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Polisin afişi Antalya'yı karıştırdı

CHP TEPKİ GÖSTERDİ, POLİS AFİŞLERİ TOPLUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin billboard ve raketlere astırdığı 'Hayır' yazılı afişlerin valilik kararıyla kaldırılmasının ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından astırılan ve içerisinde 'Evet' ve 'Hayır' kelimeleri geçen afişler de kaldırılmaya başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplumda yaşanan çeşitli sorunlarla ilgili sosyal duyarlılığı artırmak amacıyla hazırladığı ve altında büyük puntolarla 'hayır' yazan afişleri kentin dört bir yanındaki raket ve billboardlara astırmış, AK Parti söz konusu afişlerin toplatılması için İl Seçim Kurulu'na başvurmuştu. Antalya Valiliği, afişlerle referandumun propaganda yasağının ihlal edildiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi'ni uyarmış ve afişlerin kaldırılmasını istemişti. Belediye de bütün afişleri

toplatmıştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi'nin ortak 'Dost eli' projesi kapsamında madde bağımlığıyla mücadele kapsamında kentteki billboardlara bugün asılan afişler de tartışma konusu oldu. Üzerinde, 'Madde bağımlılığına hayır, yaşama evet' yazılı afişler nedeniyle CHP İl Başkanlığı harekete geçti. İl Başkanı Özer Ülken'in avukatı Murat Bulat, Antalya Valiliği'ne başvurarak referandum ve 'Hayır' kelimesiyle ilgili olumsuzluk çağrışımı yapan afişlerin toplatılmasını talep etti. CHP İl Başkanı

Ülken, "Kamu kurumlarının bu hassas dönemde seçmenlerin eğilimlerini etkileyecek duyuru ve benzeri etkinliklerden kaçınmaları demokrasinin asgari gereğidir" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, valiliğin kararını beklemeden afişleri kaldırmaya başladı. Emniyet yetkilileri, bu projenin bir yıl önce planlandığını ve çalışmaların üniversite ile ortaklaşa gerçekleştiğini bildirdi. Sloganların üniversitede görevli öğretim görevlileri tarafından tespit edildiğini belirten yetkililer, afişlerin zamanlamasının yanlış olduğunu, bu nedenle de kaldırılmasına karar verildiğini ifade ettiler.

CHP TEPKİ GÖSTERDİ, POLİS AFİŞLERİ TOPLUYOR
CHP TEPKİ GÖSTERDİ, POLİS AFİŞLERİ TOPLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 18:18:02
Güncelleme :11 Ağustos 2010 Çarşamba 18:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan koralttan IP: 78.187.212.xxx Tarih : 12.08.2010 06:49:11

AKPYE ÇALIŞIP RAHAT KOLTUKLARINI KAPTIRMAMAK İÇİN ÇAKTIRMADAN  ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR...