1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Polisten 'Çilli Horoz' operasyonu

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 'Çilli' adını verdiği operasyonda, 150 kişiye para cezası uygulanırken, horoz yetiştirme derneği başkanı mahkemeye sevk edildi.

Emniyet ekibi, horoz dövüştürüldüğü ihbarı üzerine Yeşildere Mahallesi Gazi Bulvarı üzerindeki Antalya Hint Horozu Yetiştirme Derneği'ne baskın düzenledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve önleyici hizmetlere bağlı ekipler dernek içerisinde horoz dövüşü için kurulan arena ve mini tribünü görünce şaşkına döndü.

Baskında, dövüştürülen iki yaralı horoz ile dövüştürmek için bekletilen 13 horozun olay yerinde olması dikkat çekti. Horozların dövüştüğü ringde yapılan aramalarda, bir torba içerisinde horozların nefeslerinin tıkanmasından sonra tekrar nefeslerini açmak için boğazlarına sokulan tüy ve çeşitli malzemeler de bulundu.

Antalya merkezi ve çevre ilçelerle birlikte horoz dövüşüne katılmak için gelen 150 kişi gözaltına alındı, 140 TL ceza kesildi. Derneğin Başkanı Bektaş Akin ise mahkemeye sevk edildi. Dernek üyeleri ise yine horoz dövüşü yapacaklarını, antrenman yaptıklarını, kimsenin kumar oynamadığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 16:22:09
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 16:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?