22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Polisten 'Eve dönüş' operasyonu

Antalya'da bir iş adamı ve avukatlarına yapılacak suikast girişimi telefon takibi sonucu polisin düzenlediği 'Eve dönüş' operasyonuyla engellenirken olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mehmet S. ile daha önce birlikte tatil köyü işlettiği Mehmet Bozdağ arasında gayrimenkullar yüzünden davaları bulunuyordu. Mehmet S., Mehmet Bozdağ'dan işletmelerdeki hakkı olduğunu öne sürdüğü 500 bin YTL'yi istedi.

Bozdağ bu talebi reddederek, kendisinin masraf yaptığını ve para veremeyeceğini söyledi. Halen Antalya Adliyesi'nde süren tatil köyü ve devremülk davasında Mehmet S., Mehmet Bozdağ'ın avukatları Nuh Mete Gürün ve Muhsin Hatır'ı tehdit etmeye başladı. Nuh Mete Gürün'ün Yeşilbahçe Mahallesi'nde bulunan bürosunu basarak silahla tehditte bulunup ardından da davadan çekilmelerini istedi.

Avukat Gürün, bürosunu silahla basan Mehmet S. ve adamlarından şikayetçi oldu ve polise başvurdu. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri bu olay üzerine Mehmet S.'nin telefonlarını dinlemeye aldı. Mehmet S. önceki gün yaptığı bir telefon görüşmesinde İstanbul'da bulunan bir adamından çok acil tabanca istedi.

Mehmet S., konuşmasında, işadamı ve iki avukatının öldürülme olayında kullanılacak silahın temiz ve tutukluluk yapmaması gerektiğini söyledi. Mehmet S., bu görüşmeden sonra adamı İlhan B. ile bir araya geldi.

Antalya Emniyeti Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri yaptığı 'Eve Dönüş' operasyonda Mehmet S. ve adamı İlhan B.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar bu gün doktor raporu için Antalya adliyeye getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 09:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?