16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Polisten film gibi taktik

ANTALYA POLİSİNİN FİLM SENARYOSU GİBİ TAKTİĞİ

Geçen Ramazan ayında köpek havlaması yüzünden 1 kişiyi öldüren zanlı, Antalya Emniyeti'nin film senaryosu gibi taktiği ile yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya'da geçen Ramazan ayında komşular arasında köpek havlaması nedeniyle çıkan kavgada 1 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cinayet sonrası Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Olay yerinden alınan deliller ve görgü tanıklarının katil zanlısıyla ilgili verdiği eşkaller doğrultusunda Cabbar P. (42) üzerinde duruldu. Şüpheliyi yakalamak için çalışmalara başlayan Antalya polisi, katil zanlısının şehir

dışına kaçtığını ve aşiret yakınları tarafından zanlının abisi H.P.'nin Burdur Askeriye köyünde tavuk çiftliğinde saklandığını belirledi. Tavuk çiftliğinin yeri ve konumunu Google Earth'ten (uydudan yeryüzü izleme programı) tespit edildi. Operasyonun nasıl yapılacağını Google Earth'ten belirleyen polis, zanlının tavuk çiftliğinde olup olmadığını ise iş adamı kılığına girerek belirledi. Dedektifler iş adamı gibi davranarak Cabbar P.'nin abisi H.P.'ye tavuk çiftliğine ortak olmak istediklerini söyledi.

Ortaklık teklifini kabul eden H.P., iş adamı gibi davranan cinayet büro amirliği dedektiflerine tavuk çiftliğini gezdirmeye karar verdi. İçerde Cabbar P.'yi tespit eden polisler, operasyon için düğmeye bastı. Helikopter görüntüsü çeken Antalya polisi, yapılan değerlendirmeler sonucunda özel harekat polisinden destek istendi. Özel harekat polisiyle birlikte operasyon düzenleyen ekipler, çiftlikte katil zanlısı Cabbar P.'yi gözaltına aldı. Burdur'da gözaltına alınan zanlı Antalya'ya getirilerek tutuklandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya'nın Kuzeyyaka Mahallesi Göksu Caddesi Şenyurt Apartmanı girişinde köpek havlaması nedeniyle Hüseyin Cona ile köpeğin sahibi arasında 7 Eylül 2010 tarihinde tartışma çıkmış ve çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Cona'nın eşi Huriye Cona da olay yerine inmiş, bu sırada köpeğin sahibi Cabbar P., tabancayla Cona çiftine ateş etmişti. Saldırgan yine apartmandan çıkarken, Ömer Özen ve eşi Duygu Özen'i de yaralarken, kurşunlara isabet alan Huriye Cona, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 14:20:04
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 16:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?