21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Polisten kaçarken kaza yaptı

Antalya’da, polislerin dur ikazına uymayan kamyonetin içindeki şüpheli şahıslar, kaza yapınca yakalandılar.

Edinilen bilgiye göre, Liman Kavşağı’nda bekleyen asayiş ekipleri durumundan şüphelendikleri 07 DC 348 plakalı kamyoneti durdurmak istedi. Aracın içinde bulunan 3 kişi polislerin dur ikazına uymayarak, şehir merkezi istikametine doğru kaçmaya başladılar. Liman, Hurma ve Uncalı Mahalleleri ara sokaklarında kaçan aracı kovalayan polis ekiplerinin kendilerini takip etmesini istemeyen şüpheli şahıslar, arkalarından gelen polis araçlarının önüne kamyonetin üzerinde bulunan demir parçalarını attılar. Yaklaşık yarım saat polis tarafından takip edilen şüpheliler, Sarısu Mevkii’nde kullandıkları kamyoneti su kanalına düşürdüler. Su kanalına yan olarak düşen kamyonetin sürücüsü Aydın Zengin, olay yerinden kaçmayı başarırken, kamyonette bulunan ve kaçmak isteyen Yılmaz Arslan, olay yerine yakın ağaçlık bir alanda yakalandı. Kamyonetin üzerinden kendilerini takip eden polis araçlarına demir parçaları atan ve kaza sırasında kamyonetin kasasında bulunan Kadir Zengin, kaza sonrası polisler tarafından su kanalının içinde yakalandı.

Kaza sonrasında ağaçlık alan içerisinde yakalanan Yılmaz Arslan, polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Kazada su kanalına düşen ve yaralanan Kadir Zengin de ambulansla Antalya Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Yılmaz Arslan ifadesinin alınması için Fatih Polis Merkezi’ne götürüldü. Olay yerinden kaçan Aydın Zengin, polislerin takibi sonucu yaklaşık 1 saat sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Hastaneye kaldırılan Kadir Zengin’in durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis merkezine götürülen Yılmaz Arslan ve Aydın Cengiz’in neden kaçtığının araştırıldığı ve ifadelerinin alınacağı öğrenildi. Polis şüphelilerin hırsızlık amacıyla kamyoneti kullandıklarını, bu nedenle polisten kaçtıkları şüphesi üzerinde duruyor.

antalya
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 09:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?