21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Polisten turist hırsız uyarısı!

Antalya polisi, turist görünümlü yabancı uyruklu şahısların suç işlemek amacıyla Antalya'yı mekan tuttuğu uyarısında bulundu.

Yabancı uyruklu şahısların başta hırsızlık olmak üzere cinayet, gasp, dolandırıcılık gibi suçlara karıştıkları bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin turizm başkenti olarak bilinen Antalya'nın dünyanın dört bir yanından her yıl turist akınına uğradığı bildirildi.

Turist olarak giriş yapan yabancı uyruklu kişilerin, suç işlemek için turizm merkezlerini hedef seçtiklerini ve Antalya'nın bu merkezlerden en önemli il olduğu açıklandı. Suç işledikten sonra daha rahat gizlenebilmek için bu merkezlerin seçildiğine dikkat çekilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Toplum
Destekli Polislik kapsamında, son yıllarda Antalya genelinde yürütülen projelerle gerek halkımızın desteği, gerekse güvenlik kuvvetlerimizin gayretli çalışmaları ile özellikle hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, kap kaç, cinayet gibi suçların işlenmesinin önlenmesinde önemli ölçüde başarı sağlanarak suç oranlarında yok denecek kadar ciddi azalmalar sağlanmıştır. Ancak ülkemize yasal ve illegal yollarla giriş yapan suç işlemeye meyilli turist görünümlü yabancı uyruklu şahısların yukarıda sayılan ve benzer suçlara karıştıkları tespit edilmiştir.

Yapılan istatistiki incelemede, merkez ve ilçeler dahil olmak üzere; 2007 Yılı içerisinde bin 504, 2008 Yılı ilk sekiz ayında bin 11 yabancı uyruklu şahsın suça karıştığı, suç işleyenlerin ise ya ülkemizi terk ettikleri ya da yapılan adli işlemler sonucu sınır dışı edildikleri gözlemlenmiştir. Turist görünümündeki suç işlemeye meyilli şahıslar üzerinde de görevlilerimizce önleyici tedbirler uygulanmakta ise de, halkımızın da bu konularda duyarlı bulunmaları gerekmekte, şüphe duydukları konularda 155 Polis İmdat telefonundan bizlere ulaşmaları gerekmektedir" görüşlerine yer verildi.

Yabancı uyruklu turistlerin 2007 yılında 64 hırsızlık, 1 gasp, 2 cinayet, 4 dolandırıcılık, 20 uyuşturucu ve 316 kap kaç, yaralama, tehdit gibi suçlara karıştıkları belirlendi. 2008 yılının ilk 8 ayında ise, 41 hırsızlık, 3 gasp, 1 cinayet, 10 uyuşturucu ve 169 kap kaç, yaralama, tehdit suçlarına karıştıkları tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:34:29
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 17:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?