21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Polisten turiste hırsızlık suçlaması

Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yapan bir polis memurunun çarpışan oto içinde unuttuğu cüzdanını aldığı iddia edilen Kuzey İrlandalı kadın gözaltına alındı. Kadın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddiaya göre, Alanya'ya tatile gelen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Halil Murat Çekiç, önceki akşam çocuğuyla beraber lunaparka gitti. Çarpışan otolara binen Çekiç, inerken cüzdanını çarpışan otonun içinde unuttu.

Bir süre sonra 4 kişilik bir grup, aynı çarpışan otoya bindi. Alanya'da yaşayan Kuzey İrlanda vatandaşı Louse Moore (33), Çekiç'e ait cüzdanı otoda görerek alıp çantasına koydu. Moore, daha sonra hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlarıyla eğlenmeye devam
etti. Alışveriş yaparken cüzdanını bulamayan ve otonun içinde bıraktığını hatırlayan polis memuru Çekiç, çarpışan otoloranı bulunduğu bölüme giderek görevlilere cüzdan bulup bulmadıklarını sordu. Çekiç, cüzdanını bulamayınca durumu polise bildirdi.

Polis, oyun alanını 24 saat gözetleyen güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerinden cüzdanı Moore'un aldığı belirlendi. Lunapark işletmecileri, Moore'u tanıdıklarını ve sık sık geldiğini söyledi. Adresinin tespit edilmesinin ardından gece saat 01.00 sıralarında evinden alınarak ifade vermek üzere Saray Polis Merkezi'ne getirilen Moore ve ailesine kamera görüntüleri izletildi. Fakat Moore, cüzdanı kendisinin almadığını öne sürdü.

Cüzdanın kendisinde olmadığını belirten Moore, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra gözaltına alındı. Sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Moore'un güvenlik görüntüleri, detaylı incelenmek üzere kriminale gönderildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?