16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Polonya heyetinden ziyaret

POLONYA HEYETİNDEN ZİYARET

İşbirliği fırsatlarını araştırmak için Antalya’ya gelen Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) ve Polonya’nın Wielkopolska Eyaleti’nden bir heyet, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti.

Polonya-Türkiye ATİK Uluslararası Kentler İşbirliği Programı çerçevesinde Antalya’da çeşitli incelemelerde bulunan heyette, ATİK Başkanı Aziz Şahin, Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslednia, Leszno Kaymakamı ve Wielkopolska Kaymakamlar Birliği Başkanı Benedykt Piwonski, Kaymakam Vekili Krzysztof Kaczmarek, ATİK Polonya Başkan Yardımcısı Ryszard Hecka, PCPR Okulu Koordinatörü Anrezej Piotrowski, Okul Uzmanı Renata Zychkordus, Okul Uzmanı Jerzy Nowaczyk, Polonya-Türkiye-Avrasya Ticaret Odası Başkan Vekili Wieslaw Gembiak, Osrlow Meclis Üyesi Pawel Mikstacki, ATİK Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Kılıç, ATİK Denetim Kurulu Üyesi Baki Felekoğlu yer aldı.

İŞBİRLİĞİ FIRSATLARINI ARAŞTIRACAKLAR

ATİK Başkanı Aziz Şahin, Avrupa Türk İşadamları İş Birliği Konseyi olarak, Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde Türkiye’nin daha iyi tanınmasını sağlamak ve uluslararası lobi çalışmalarında daha iyi sonuç almak için sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik alanda çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Şahin, ATİK’in Uluslararası Kentler İşbirliği Programı çerçevesinde Polonya ve Türkiye’den 34 şehrin karşılıklı kardeş şehir olmalarını sağladıklarını anlattı. Şahin, Polonya heyeti ile birlikte ekonomik, sosyal ve kültürel iş birliği alanlarını araştırmak üzere Antalya’da bulunduklarını kaydetti.

BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Wielkopolska Eyaleti Parlemento Başkan Vekili Krystyna Poslednia, Türkiye’yi 10 yıldır yakından izlediğini belirterek, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini desteklediklerini söyledi. Antalya’nın çok güzel bir şehir olduğunu, plajı, güneşi ve doğasına hayran kaldıklarını söyleyen Poslednia, Wielkopolska Eyaleti hakkında bilgi verdi. Krystyna Poslednia, ekonomik, kültürel, sosyal ve bilimsel alanlarda Antalyalı girişimcilerle birlikte çalışmak istediklerini ifade ederek, “Antalya’da neler yapabiliriz düşüncesiyle, ikili görüşmelerde bulunmak, projeler geliştirip, hayata geçirmek için buradayız” dedi.

TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Akaydın, Polonya’nın yakın geçmişte yaşadığı uçak faciasından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Antalya ve belediye çalışmaları hakkında konuklarına bilgi veren Başkan Akaydın, “Antalya dünyada 5 yıldızlı otelin en fazla olduğu turizm kenti. Denizi, güneşi, tarihi ve doğası en büyük avantajı arasında yer alıyor. Turizmdeki diğer çeşitlilikleri de kentimize kazandırmak istiyoruz. Özellikle 3’üncü yaş turizmi, spor turizmi ve kültür turizmini geliştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Antalya’da hiçbir zaman ağır sanayiyi düşünmediklerini anlatan Başkan Akaydın, “Hizmet ve destek sektörlerinde Avrupa ve Avrasyalı işadamları ile yakın işbirliği içinde olmayı istiyoruz. Polonyalı dostlarımızla işbirliği için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ATİK Başkanı Aziz Şahin ve Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslednia’ya günün anısına plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 15:54:00
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?