1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Posta idarecileri krize karşı birleşti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı "Küresel Ekonomik Kriz İçin Alınan Önlemler" toplantısı Antalya'da gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Bakan Yıldırım, "Teknolojik gelişmeler postayı olumsuz yönde etkiliyor. PTT bu yönde gerekli olanları yaptı ve zarar etmekten kurtuldu. Böylece olumsuz gidişatı olumlu hale getirmeyi PTT başardı" dedi.

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde Avrupa Kamu Posta İdarecileri Birliği (POSTEUROP) ve PTT tarafından düzenlenen Cezayir, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Fransa, Ürdün, Kosova, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Pakistan, Suriye, Tacikistan ve Tunus posta idarecileri olmak üzere 13 ülkeden 30 temsilcinin katıldığı "Posta Sektöründe Teknolojiden En Üst Düzeyde Faydalanma ve Küresel Ekonomik Kriz İçin Alınan Önlemler" toplantısı sona erdi.

Toplantının kapanış gecesinde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,
krizde birlik olmak gerektiğini belirterek "Burada 13 ülkeden temsilciler var. Üç kıtadan ülkeler var. Krizin sonuçlarını görüşmek üzere geldiler. Posta hizmetleri, tren yolu şirketleri kargo şirketleri ekonomik krizin temel sorunlarını ele aldılar. Haberleşmeyi devam ettirmemiz gerekir. Posta otoriteleri yeniden yükselmek için yeni yollar bulmak zorunda. Son yıllarda PTT aşağıya gitti. Sonuç bulmamız gerekiyordu. Zor durumdan çıkmak için iş yapma şeklimizi değiştirmeye karar verdik" dedi.

PTT'NİN BAŞARISINI BİRÇOK ÜLKE TAKDİR EDİYOR

Gelişen teknolojinin PTT'yi olumsuz etkilemesi nedeni ile kurum yapısında yeniliklere gidilmesi kararı aldıklarını anlatan Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknolojik gelişmeler postayı olumsuz yönde etkiliyor. PTT bu yönde gerekli olanları yaptı ve zarar etmekten kurtuldu. Böylece olumsuz gidişatı olumlu hale getirmeyi PTT başardı. PTT'nin bu başarısı birçok ülke tarafından takdir ediliyor."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 10:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?