16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Prof. Dr. Dökmen'e yoğun ilgi

AİLE HAFTASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Prof.Dr. Üstün Dökmen'in aile konulu konferansı yoğun ilgi gördü.

Yüzlerce kişi, Prof.Dr. Dökmen'i dinlemek için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

'Aile Haftası' dolayısıyla düzenlenen konferansta Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nun merdiven boşlukları bile doldu. İçeriye giremeyenler konferansı dışarıya verilen ses sistemiyle

dinleyebildi.

Yaklaşık iki saat süren konferansta Prof.Dr. Üstün Dökmen, ailelerin çocuklarına nasıl davranması gerektiğini anlattı. Prof.Dr. Dökmen, "Çocuğunuza sürekli ders çalışın demeyin, bu yöntemden fayda sağlayamazsınız. Yapacağınız tek şey sınava birkaç gün kala çocuğunuza şans dilemek için arayanları çocuğunuzdan uzak tutmaktır. Çünkü arayanlar çocuğunuzun kaygısını artırır ve kaygı da başarıyı düşürür" dedi.

ÇOCUKLARA İLTİFAT EDİN

Çocuklara küçük zorluklar vermenin fayda sağlayacağını belirten Prof.Dr. Üstün Dökmen, zorlamayla çocuklara bir şey yaptırmanın doğru olmadığını, bunun yerine iltifat etmenin büyük önem taşıdığını söyledi. Prof.Dr. Dökmen, çocuk eğitiminin zayıf olduğu bir ülkede işlerin iyiye gitmeyeceğini, başarının anahtarının karşılıklı saygı, sonsuz sevgi ve anne ve baba otoritesinde olduğunu sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi ve Antalya Gönüllüler Derneği'nin Başkanı Günseli Akaydın ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, katılımlarından dolayı Prof.Dr. Üstün Dökmen'e plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

ÜSTÜN DÖKMEN

1954 yılında doğan Üstün Dökmen, 1971 yılında Ankara'da Cumhuriyet Lisesi'ni, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü bitirdi. 1986 de doktorasını Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında bitirdi. 1988'de doçentlik, 1995'de profesörlük derecesini aldı.

Dökmen, bir dönem TRT'de "Küçük Şeyler" adlı programı hazırlayıp sundu.

AİLE HAFTASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 10:07:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 11:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?