1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Proje hayata geçiyor

Korkuteli’nde geçen ay ihalesi gerçekleştirilen Küçükköy Yaylası Damlama Sulama Projesi hayata geçiriliyor. İki ayda tamamlanması planlanan projenin çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Korkuteli ilçesi Küçükköy beldesinde toplam 22 kilometrelik bir bölümde gerçekleştirilecek olan çalışmada kullanılacak olan borular Küçükköy Yaylası’nda bulunan belediye şantiyesine teslim edildi. Proje bedelinin yüzde 75'i İller Bankası tarafından karşılanırken, kalan yüzde 2'lik bölümü ise Küçükköy Sulama Kooperatifi tarafından karşılanacak.

Küçükköy Belediye Başkan Vekili Ali Doğru ve S.S. Küçükköy Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Boz, birlikte yaptıkları açıklamada bu projenin hayata geçmesiyle, Küçükköy Yaylası’ndaki üreticilerin daha sağlıklı üretim yapmalarına olanak tanınacağını ifade ettiler.

Projenin tamamlanarak damlama sulamaya geçilmesiyle birlikte yıllık ortalama 100 bin liralık tasarruf sağlanacağı bildirildi.Yaklaşık 4 bin dekarlık bir alana yapılacak olan damlama suyu ihalesini Kumcu Tarım ve Yalçın Mühendislik ortaklığı 495 bin lira bedelle aldı.

İki ayda tamamlanması planlanan proje sonunda Küçükköy Yaylası’nın çehresinin değişeceği ifade edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 11:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?