1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Projelerini paylaştı

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği’ne (AKTOB) konuk olan AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Tolunay, projelerini turizmcilerle paylaştı.

AK Parti Muratpaşa Belediyesi Başkan Adayı Orhan Tolunay, projelerini toplumun her kesimi ile paylaşıyor. AKTOB’u ziyaret eden Tolunay, projeleri hakkında turizmcilere bilgi verdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır ve dernek üyelerinin katıldığı toplantıda Tolunay, turizmin Muratpaşa için önemli olduğunu, turisti şehir merkezine getirmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kale Kapısı ve Cumhuriyet Caddesi’nde yaptığı çalışmaların göz kamaştırdığını belirten Tolunay, arka sokakların buna uyum sağlamadığını söyledi. Tolunay, “Ara sokakların da ara arterler gibi düzenlenmesi gerekir. Doğu Garajı, Milli Egemenlik Caddesi ve Güllük arasında kalan şehir merkezinin düzenlenmesi gerekir. Bu bölge turisti çekecek cazibe merkezi haline getirilmeli. İşte biz bu düzenlemeyi yapmak için yola çıktık” dedi.

Hizmeti Muratpaşa ile buluşturmak istediklerini belirten Tolunay, “Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda yaptığı çalışmalar ortada. Yeni projeleri de görüyorsunuz. Halkımız bize yetki verirse, Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi uyumu ile Muratpaşa’ya özlediği hizmetleri sunmak istiyoruz. Bu yönde projelerimizi hazırladık. Toplumun her kesimi ile projelerimizi paylaşıyoruz” diye konuştu.

Muratpaşa gibi bir bölgede, hala tapu, imar, mülkiyet sorunları olduğunu belirten Tolunay, “Biz bunları en kısa zamanda çözeriz. Kırcami Bölgesi’nde yıllardır devam eden plan sorunun kısa sürede çözüp, burayı Antalya’nın prestij bölgesi yapacağız” diye konuştu. Park ve kaldırım belediyeciliği yapmayacağı ifade eden Tolunay, Muratpaşa’da 56 mahallenin eksiklerinin tespit edildiğini ve buna göre projeler üretildiğini söyledi.

Tolunay; gösteri merkezi, spor merkezi, Yaşam Merkezi, Kaleiçi’ndeki binaların restore edilmesi, Düden, Yedi Arıklar, Obruk Çamlığı, 5 bin bisiklet gibi projeleri hakkında bilgi verdi. Muratpaşa’yı Türkiye’ye örnek bir ilçe yapacaklarını belirten Tolunay, Muratpaşa’da artık değişimin zamanı geldiğini sözlerine ekledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, seçim çalışmalarında Tolunay’a başarı dileğinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?