21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Projenin 1. etabı tamamlanıyor

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kanal boyunda başlattıkları yeşillendirme ve peyzaj çalışması ile bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Kepez Belediyesi’nin, ilçeyi batı-doğu yönünde geçen ve kaderine terk edilen kanal boyunda başlattığı yeşil kuşak çalışmasının 1. etabı büyük oranda tamamlandı.

Yeşil kuşak projesinin 1. etabı kanalın, Erenköy Mahallesi ile Kanal Mahallesi arasında kalan 1. kilometrelik kısmında gerçekleştiriliyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kanal boyunda inşası devam eden peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Öner, kanal boyunda gerçekleştirdikleri yeşillendirme ve peyzaj çalışmasıyla bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

Yürüyüş yollarının, oturma alanlarının yer alacağı kanal boyu yeşil kuşak çalışmasının bölgenin sosyal yaşamını canlandıracağını ifade eden Başkan Öner, “Çöplerden temizlenen kanalın 1. kilometrelik alanına duvar örüldü. Işıklandırma yapılacak olan kanal üzerindeki görsel kirlilik oluşturan demir köprüler kaldırılacak.

Kanalın üzerine çok güzel ahşap köprüler de yapılacak. Devlet Su İşleri’nden, belediyemize devredilen ve kullanım dışı olan trafo merkezi de kafeterya haline getirilecek. Geçmişimizi yaşatmak adına kanalda bir değirmen de çalışması olacak. Işıl ışıl görüntüsüyle, yürüyüş yollarıyla, kafeteryasıyla, kanal cazibe merkezi olacak. Bu çalışmayla, suyla ilçe halkının sosyal yaşamını buluşturmuş olacağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 15:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?