21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Protesto için 7 gün pedal basacak

Mehmet Taylan Çetin, Türkiye'de çocukları tarafından terk edilen veya şiddet gören yaşlılara dikkati çekmek için bisikletle Antalya'dan Ankara'ya yolculuk yapacak. Çetin'in Antalya'da 42 derece sıcak altında başlayan bisiklet yolculuğu 7 gün sonra Ankara'da sona erecek.

Özel bir gemi kumanya şirketinde çalışan Mehmet Taylan Çetin, yolculuğu hakkında herkesten destek aldığını belirtti. Antalya'dan Ankara'ya bisikletle yaklaşık 550 kilometre yol kat edecek olan Çetin, Türkiye'de yaşlıların gerektiği kadar saygı görmediğini belirtti. Çetin, "Türkiye'de yaşlı, bakıma muhtaç, çocukları tarafından şiddete maruz kalan, terk edilen yaşlılar var. Benim tek amacım, bu insanların var olduğunu Türkiye'ye anlatmak. Devletin sosyal kurumlarına halkımızın daha duyarlı olmasını sağlamak. Hepimiz bir gün yaşlanacağız. Otobüste olsun, çeşitli etkinliklerde olsun 12 yaşındaki çocuğun oturup 80 yaşındaki insanın ayakta beklediğine şahit oldum. Bu çok acı bir şey, hepimiz bir gün o yaşlara geleceğiz" dedi.

Mehmet Taylan Çetin, Orson Welles'in "Ben genç olmak ne demek biliyorum ama siz yaşlı olmak ne demek bilmiyorsunuz" sözünün yer aldığı tişörtü ile yolculuğu boyunca vatandaşların dikkatini çekmeyi hedefliyor.
İskenderunlu olan Mehmet Taylan Çetin, daha önce de Ulla Gemisi'nin çıkarılması için İskenderun-Ankara arasını bisikletle geçerek topladığı imzaları Ankara'ya ulaştırmıştı. Çetin'in, 'dadiniz.com' internet sitesi ve Türger Press sponsorluğunda Antalya'da 42 derece sıcak altında başlayan bisiklet yolculuğu 7 gün sonra Ankara'da sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?