21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Provokatör Antalya'da yakalandı

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesinde 6 Nisanda meydana gelen olaylarda silahla ateş açan Ömer U'nun Antalya'da saklandığı evde yakalandığını bildirdi.

Antalya Valisi Yüksel, yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesinde 6 Nisanda karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, topluluğun üzerine silahla ateş açan ve daha sonra kaçan Ömer U'un, Antalya'da Şarampol semtinde saklandığı eve düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalandığını söyledi. Saat 23.15'te yakalanan Ömer U'un üzerinde, büyük ihtimalle olay sırasında kullandığı silah ile mermilerin de ele geçirildiğini kaydeden Vali Yüksel, üzerinde eşofman bulunan Ömer U'un sakalını kestiğinin görüldüğünü belirtti.

Vali Yüksel, Ömer U'un Emniyet güçlerince sorgulanmasına başlandığını sözlerine ekledi.İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, Akdeniz Üniversitesi'ndeki kavgada silah kullanan kişinin bir kaç güne kadar yakalanacağını söylemişti.

Akşam saatlerinde Türk Polis Teşkilatı'nın 163'üncü Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Beşir Atalay, gazetecilerin "12 Eylül öncesine dönülüyor endişesi var mı?" sorusuna, "Üniversitelerde ne öyle bir hava var, ne öyle bir ortam ve potansiyel var, ne de öğrencilerin öyle bir hevesi" diye cevap verdi.

Böyle ortamlarda birilerinin bişeyler üretmek isteyebileceğini belirten Atalay, silah kullanan kişiyle ilgili tüm bilgilerinin toplandığını söyleyerek "Bilinmeyen birşey yok. En kısa zamanda yakalanır" demişti.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da, olaylarda silah kullanan provokatör Ömer Ulusoy'un her yerde arandığını belirtmişti.

Aslan, "Arıyoruz. Her tarafta yoğun bir çabayla, grupla arıyoruz. Gece gündüz arkadaşlar bu konuda çalışıyor. Bu konuda vatandaşın da desteğini bekliyoruz" demişti.

Arslan'ın Ömer Ulusoy'u bulan polise 10 maaş ikramiye vereceğini de açıklamıştı.

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında bıçaklı-sopalı kavga çıkmış; bu sırada silahlar da patlamıştı. 7 kişinin yaralandığı olayların ardından, bazı öğrenciler hastaneye kaldırılmıştı.


SALDIRGAN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda tabancayla ateş eden ve gece polisin düzenlediği operasyonda yakalanan Ömer U, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Antalya'da Şarampol semtinde saklandığı eve, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucu yakalanan Ömer U, Çallı'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Daha sonra Terörle Mücadele ekipleri tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Ömer U, sağlık kontrolünün ardından tekrar Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ömer U'nun üzerinde eşofman olduğu ve sakallarını kestiği görüldü.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 01:48:59
Güncelleme :11 Nisan 2008 Cuma 09:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?