21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Provokatöre tahliye yok!

Akdeniz Üniversitesi'nde, 6 Nisan'da öğrenciler arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavganın 5'ci duruşması yapıldı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir saat süren duruşmada, tek tutuklu bulunan Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkemeye "Bunlar Solcu mu yoksa PKK'lı mı diye" soran Ömer Ulusoy, "Hiçbir solcu bunların yaptığını yapmaz ve böyle davranmaz. tahliyemi istiyorum" dedi.

Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar ise Ömer Ulusoy'un Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan fiili olayları başlatan değil olayları bitiren kişi" olduğunu savundu.

OLAY

Geçen 6 Nisan günü Akdeniz Üniversitesi Kampusu'ndaki Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda karşıt görüşlü öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili tutuklanan 22 kişiden 21'i serbest kaldı. Tek tutuklu olarak kalan Ömer Ulusoy da 5'ci kez hakim karşısına çıktı.

Jandarma kontrolünde cezaevi aracıyla getirilen Ömer Ulusoy duruşmaya sakalsız, bıyıksız ve siyah takım elbiseli katıldı. Adliye Sarayında görülen davada polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan 2008 tarihinde iki karşıt görüşlü öğrenci gurupları arasında çıkan kavgada, silahla ateş eden ve 12 yıl ile 25 yıl arasında hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ömer Ulusoy, duruşmada sol görüşlü öğrencileri kastederek "Bunlar Solcumudur yoksa PKK'lımı. Mahkemeniz tarafından belirlensin. Hiçbir solcu bunların yaptığını yapmaz ve böyle davranmaz. Ben beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.

İLK DEFA İFADE VERDİ

Duruşmada ilk kez ifade veren üniversite öğrencisi Ayşegül U., "Kendilerini solcu olarak tanıtan öğrenci gurubu kampus içinde Atatürk rozeti takan herkese saldırıyordu. Kavganın yaşandığı ilk gün yurttan uzaklaştırılan Ahmet P.'yi yurtta gördüm ve güvenlikçilere şikayet ettim. Onlarda onu yurttan çıkarttı" dedi.

Yurttan çıkarılan Ahmet B.'nin yarım saat sonra kalabalık arkadaş gurubu ile ellerinde sopa ve zincirlerle yurdu bastığını ifade eden Ayşegül U., şöyle konuştu: "Ahmet, kendisini şikayet ettiğim için yurt içinde bana zincirle vurdu. Ellerinden zor kaçtım ve erkek yatakhanesine sığındım."

SANIK OLAYLARI BİTİREN KİŞİDİR

Tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar da, Ömer Ulusoy'un Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan fiili olayları başlatan değil olayları bitiren kişi olduğunu söyledi.

Silahı sıkmasaydı, üniversite içindeki olaylardan kimsenin haberi olmadan daha vahim olaylar çıkacağını anlatan Atasayar, şöyle konuştu: "Ömer, silah kullanarak olayların daha da büyümesini önledi. Ayrıca ateşli silah kanununa muhalefet ve meskun mahalde rast gele ateş etmek suçlarından yargılanmalı."

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık bir saat süren duruşmada tutuklu sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk haline karar verildi. Bir sonraki duruşma 24 Kasım 2008 olarak belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?