22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Psikiyatri hastalarından sergi

PSİKİYATRİ HASTALARINDAN SERGİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi olan psikiyatri hastalarının el sanatları sergisi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’ndeki serginin yapılan açılışını Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bekir Vural, Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Özdemir ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Buket Cinemre birlikte gerçekleştirdi. Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde beğeniye sunulan sergide hastaların ürettiği el emeği eserler büyük ilgi gördü. 16 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan Psikiyatri Gündüz Hastanesi’ndeki serginin geliri Akdeniz Şizofreni Hastaları ve Yakınları Derneği’ne bağışlanacak.

ÜNİVERSİTE İLE HER İŞE VARIZ

Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde açılışını yaptığı sergiyi gezen Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Üniversite ile ne zaman işbirliği yapsak kazanıyoruz. Çok mutluyuz. Üniversite ile her işe varız. Böylesine kayda değer bir etkinliği planlayarak hayata geçiren değerli psikiyatri ekibini kutluyorum“ diye konuştu. Eserleri inceleyen Kaymakam Yılmaz, tedavinin klasikleşmiş yöntemler yerine farklı ve sanatla bütünleşen bir uygulama ile yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÜÇ AY İÇİNDE HAZIRLANDI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Buket Cinemre, sergide psikiyatri servisinde tedavi gören kronik ve şizofreni hastalarının el sanatları kursunda ürettiği eserlerin yer aldığını belirtti. Kurslara katılan yaklaşık 108 hastanın eserlerini sergilemekten mutluluk duyduklarını ifade eden Cinemre, “Sergimiz saat 12.00 ile 14.00 arasında herkese açık. Ziyaret için bekliyoruz.” dedi. Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde tedavinin bir parçası olarak uğraş terapisi adı altında ücretsiz birçok kurs düzenledikleri bildiren Yrd. Doç. Dr. Buket Cinemre, “Bu kurslarla, hem hastamızı sağlığı açısından takipte oluyoruz hem de atak sayılarını azaltmış oluyoruz.” dedi. 60 yakın eserin yer aldığı serginin 3 aylık süre içinde alınan eğitimle gerçekleştiği bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Cinemre, hastaların haftanın 3 günü Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi eğitimcilerinin nezaretinde eğitim aldıklarını söyledi. Cinemre, takı tasarımı, aşçılık ve el sanatları kursu eğitimi alan hastalara aynı zamanda sertifika da verildiğini belirtti.

HALK EĞİTİM’DEN DESTEK SÖZÜ

Akdeniz Üniversitesi ile her zaman işbirliği yapmaya ve destek olmaya hazır olduklarını ifade eden Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Özdemir ise, üniversite genelinde 118 kursiyere 6 branşta eğitim verdiklerini kaydetti. Müdür Özdemir, takı tasarımı, ahşap boyama, bilgisayar kullanma program kursu ve yaş pasta alanlarında talep geldiği sürece eğitim desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

PSİKİYATRİ HASTALARINDAN SERGİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:01:05
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?