1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Psikiyatri hastalarından sergi

PSİKİYATRİ HASTALARINDAN EL SANATLARI SERGİSİ

Akdeniz Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi gören psikiyatri hastalarının yaptığı eserlerden oluşan sergi, izleyenlerden tam not aldı.

31 Aralık tarihine kadar açık kalacak sergiden elde edilen gelir, Akdeniz Şizofreni Hastaları ve Yakınları Derneği’ne bağışlanacak.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Psikiyatri Gündüz Hastanesi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Buket Cinemre, sergide, psikiyatri servisinde tedavi gören kronik ve şizofreni hastalarının El Sanatları Kursu’nda ürettiği eserlerin yer aldığını belirtti. Cinemre, “Sergimiz herkese açık. Ziyaret için bekliyoruz.” dedi. Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde tedavinin bir parçası olarak ‘uğraş terapisi’ adı altında birçok kurs düzenlediklerini belirten Cinemre, “Bu tür kurslar psikososyal rehabilitasyonun bir parçası. Kısa vadede bir şeyler yapmak, hastalarımızı mutlu ederken, uzun vade de tedaviye bağlılığı sağlıyor. Bu kurslarla, hem hastamızı sağlığı açısından takipte tutuyoruz, hem de atak sayılarını azaltmış oluyoruz.” diye konuştu.Cinemre, 20 hastanın 50’ye yakın çalışmasının yer aldığı serginin 3 ay süren eğitimle gerçekleştiğini kaydederek şunları söyledi:

“Hastalarımız haftanın 3 günü Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi eğitimcilerinin nezaretinde burada kurs aldı. Sergide kurslarda ürettikleri eserler yer alıyor. Takı tasarımı, aşçılık ve el sanatları kursu eğitimi alan hastalarımıza aynı zamanda sertifika da verildi.”

Psikiyatri Gündüz Hastanesi tarafından açılan sergiyi gezen Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi Müdürü İnci Bacak da hastaların eğitimine katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. “Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yetkililerine teşekkür ediyorum.” diyen Bacak, bu tür eğitim çalışmalarına destek verecekleri sözünü verdi.

PSİKİYATRİ HASTALARINDAN EL SANATLARI SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 13:57:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 14:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?