8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rahimden 8 kg. tümör çıktı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde, karın ağrısı ve gastrit şikayetiyle hastaneye giden 46 yaşındaki Süreyya Bilgin'in rahminden 8 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı.


Şiddetli karın ağrısı ve gastrit şikayetiyle Aspendos Hastanesi’ne giden Süreyya Bilgin, yapılan tetkiklerde rahminde dev bir tümör tespit edildiğini öğrenince şoke oldu. Fazla kiloları nedeniyle bugüne kadar rahim bölgesinde büyüyen tümörü farkedemeyen Bilgin, derhal ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonun ardından Bilgin'in rahmindeki dev tümör çıkarıldı. Dev tümör doktorları bile şaşkına çevirdi.

 
Ameliyatı gerçekleştiren Özel Aspendos Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mevlid Soyer, “Hastamız bugüne kadar hiç evlenmemiş. Bu yaşanan olay tıpta ender görülen vakalardan biri. 8 kilogram ağırlığındaki kitle rahimde oluşmuş. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Kitle bağırsaklara yapıştığı için onları ayırmak uzun süre aldı. Bu nedenle kitleyi 4 parça halinde çıkardık. Ayrıca tümörün yanında portakal büyüklüğünde kist tespit ettik ve o kisti de ameliyat sırasında aldık. Pataloji sistemi sayesinde tümörün iyi ya da kötü huylu olduğunu anlamış olduk. Tümörün iyi huylu olduğunu saptadık. Hastamızın şu an durumu çok iyi. Yürümeye başladı. Vücudun bu vakaayı tekrarlama durumu yok” diye konuştu.

Dev tümörden kurtulan Süreyya Bilgin ise “Ben hastaneye karın ağrısı nedeniyle geldim. Gün geçtikçe kilo aldım. Kilolarımdan dolayı da böyle bir tümörün olabileceğini hiç tahmin etmedik. Hastaneye geldiğimiz zaman yapılan tetkiklerden sonra tümör hakkında bilgimiz oldu. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2007 Cumartesi 16:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?