22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Raınbow Warrıor Antalya'da

RAINBOW WARRIOR ANTALYA'DA

'Nükleersiz Türkiye' turu kapsamında 18 gündür Türkiye'de bulunan Greenpeace'in Rainbow Warrior gemisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin güneş enerjileri projelerine destek vermek için Antalya'ya geldi.

Rainbow Warrior'da basın toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Greenpeace Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker, Güneşevi Projesi'ni anlattılar.

ENERJİ KAYNAKLARI TÜKENİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yeşil barışçıları Antalya'da görmekten mutlu olduklarını belirterek, "Endüstrileşme ile birlikte doğal kaynaklar tükenmeye başladı. Elimizde hızla tükettiğimiz bir dünya var. Kızılderililerin de net bir şekilde ifade ettiği gibi, tükendiği takdirde gelecek neslin hakkını yiyeceğiz" dedi.

Dünyanın enerji kaynaklarının tükendiğini bir kez daha hatırlatan Akaydın, nükleer enerjiye dikkat çekti. 1986 yılında yaşanan Çernobil faciasını hatırlatan Akaydın, bugün Çernobile bağlı hastalıklarla karşı karşı kalındığını belirtti. Antalyalıların ekolojik zengin bir çevrenin farkında olduğunu ifade eden Akaydın, Hurma Mahallesi'ndeki enerji dönüşüm projesi ile katı atık bertaraf sisteminden söz ederek, temiz enerjinin Türkiye'ye tanıtılması gerektiğini söyledi.

EN UZUN TÜRKİYE TURU

Greenpeace Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker de 28 kişinin bulunduğu Rainbow Warrior ile daha önce de Türkiye turu yapıldığını ancak son turun 18 gün olarak en uzun tur olduğunu söyledi. Nükleersiz Türkiye turu için Türkiye'de bulunduklarını anlatan Diker, Büyükşehir Belediyesi'nin Güneşevi Projesi'ne destek verdi. Kirli enerjiye mahkum edildiğimizi ancak mahkum olmadığımızı anlatan Diker, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin güneş enerjisi ile ilgili projesi bizi mutlu ediyor. Antalya adına

sevinçliyiz" diye konuştu.

2011'DE EMEKLİ OLACAK

Korol Diker, Rainbow Warrior 2'nin 1989 yılında denize indiğini belirterek, geminin 2011 yılında emekli olacağını ve yeni gemi Rainbow Warrior 3'ün çevre ile ilgili çalışmalara devam edeceğini sözlerine ekledi.

RAINBOW WARRIOR ANTALYA'DA
RAINBOW WARRIOR ANTALYA'DA
RAINBOW WARRIOR ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 11:48:01
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 12:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?