21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rallide Fransa protestosu

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 13. ayağı olan 4. Türkiye Rallisi'ne, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan start verildi. Tören sırasında Fransa aleyhinde slogan atan bir grup genç gözaltına alındı. 

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 13. ayağı olan 4. Türkiye Rallisi, saat 19.45'te Cumhuriyet Meydanı'ndan verilen startla başladı. Törene Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da katıldı. 
Yunanistan'da dağ bisikleti kullanırken kolunu kırarak yerini takım arkadaşı Colin Mcrae'ye bırakan Sebastian Loeb ise törende yer almadı. Tahincioğlu'nun, Türk bayrağını sallayarak startını verdiği rallide yarış otomobilleri, peşpeşe çıkarak seyircileri selamladı. Bu sırada bir grup genç, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını kabul eden Fransa'yı protesto etmek için "Kahrolsun Fransa", "Soykırım yapmadık, ülkemizi savunduk", "Ulusal davamıza sahip çıkalım" sloganları atmaya başladı. Çevik Kuvvet ekipleri, slogan atan gençlere müdahale etti. Polis tarafından daha fazla slogan atmaları önlenen gençler, tören alanından uzaklaştırılarak gözaltına alındı. 

Kemer'de yapılacak şampiyonada, 80 araç mücadele edecek. Pilotlar, 19 özel parkurdan oluşan toplam bin 201 kilometre yolu kat edecek. Türkiye Rallisi, 15 Ekim Pazar günü Kemer Servis Alanı'daki ödül töreniyle son bulacak.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 22:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?