22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rally of Turkey koordinasyonu toplandı

Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağı olan, "Rally Of Turkey" çalışma koordinasyonu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda toplandı. Toplantıya, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve diğer yetkililer katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Ralli Şampiyonası'nın Türkiye'de gerçekleştirilen popüleritesi en yüksek olan organizasyonlardan biri olduğunu söyledi. Vali Yüksel, "Bu yarışların şampiyona olduğunu da ifade etmem gerekmektedir. Bu organizasyon gerek Antalya gerekse Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli. Bu süreç içerisinde elbette Antalyalı üzerine düşeni yapmaya gayret etti. Hem yarış alanlarının hazırlanması, açılış ve seromoniler, seyirci etaplarının gerçekleştirilmesi de dahil Antalyalı ilk defa böyle bir organizasyonla karşılaşıyor. 2003 yılından itibaren Antalyalı'nın ilgisi gelişti" dedi. 

Vali Alaaddin Yüksel, Türkiye Tanıtım Fonu'nun ne olduğu belli olmayan Formula 1'e milyonlarca dolar katkı yaptığını belirterek, "Biz burada tek başımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu ülkede bizden başka kimse yok mu tanıtım yapacak?" diye konuştu. 

TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, da, Dünya Ralli Şampiyonası'na girmek için Türkiye'nin değişik yerlerinde aday ralli organizasyoları yaptıklarını ifade ederek, "Ama Antalya'ya geldiğimizde son yapmış olduğumuz 2002 yılındaki Antalya'daki aday rallide Türkiye, Dünya Rallisi'ne girdi. Bize 3,5 aylık bir zaman içinde Mart'ın başında bize ralli yaptırdılar. Fakat, Türkiye'deki insanların çalışabileceğini, azmettikleri sürece nasıl başarıya ulaşabileceklerini hesaplayamadılar. Biz, o sene Dünya Ralli Şampiyonası'nda en iyi rallilerden birisi olarak seçilmiştik" dedi. 

Türkiye'nin Dünya Ralli Şampiyonası'nda 2007 yılın takviminde olmayacağı yönündeki iddialara da cevap veren Tahincioğlu, "Bunu gerçekten ortaya koyanların bire bir kimler olduğunu incelediğimizde, bizim gibi zamanında aday rallisi yapıp gerçek Dünya Ralli Şampiyonası'na girmek isteyen ülkelerin çalışmalarıdır. Şu anda 14 ülke resmen Dünya Ralli Şampiyonası'nda organizasyonu yapmaktadır. Şimdi bizim bu sene Ekim ayında yapacağımız ralli bizim için çok önemli, hem federasyon için, hem ülke açısından çok önemli. Çünkü, sırada bekleyen 6 ülkenin bir tanesinin tekrar takvime alınabilmesi çalışmalarının yapılabilmeleri için bir veya birkaç ülkenin takvimden çıkarılması lazım. Takvime fazla ülke eklemek istemiyorlar. 

Çünkü, yarış yapan takımlar çok fazla ülkelerde iyi şartlar olmasına sıcak bakmıyorlar. Şimdi zaten geçmişte 12 tane ülkede yapılan bu şampiyona bu sene ve geçen sene 14'e çıktı. 14'den 16'ya çıkma gibi böyle bir teşebbüsler olmasına rağmen, belki yarışan takımlar buna engel olabilir. Türkiye olarak bu takvimden çıkma gibi ihtimalimiz her zaman olabilir. Bu olaya hep beraber sahip çıkalım" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 15:08:32
Güncelleme :1 Ağustos 2006 Salı 15:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?