21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ramazan ayında 40 gün eğlence

Kepez Belediyesi Ramazan Ayında bölge halkına doyumsuz bir 40 gün yaşatacak.

Ramazan ayında 4 noktada kurulacak iftar çadırı ile günde yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verilecek; dar gelirli ailelere de 15 bin adet gıda paketi dağıtacak. 3. Ramazan Şenliği ilk gününde İsmail YK konseri gerçekleştirilecek.

Kepez Belediyesi, Ramazan ayında hem belde halkını eğlendirecek, hem de dar gelirli ailelerin yüzünü güldürecek. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Ramazan Şenliğinin bu yıl üçüncüsü gerçekleştiriliyor.

Kepez Belediyespor Kompleksi yanında düzenlenecek 3. Ramazan Şenliği ile Kepez halkı unutulmaz bir Ramazan ayı yaşayacak. Öner, “4,5 yılda asfaltıyla, kaldırımıyla, parkıyla, toplu konut çalışmasıyla, tapu sorununun çözümüyle Kepez’in değişimine imza attık. Sosyal-Kültürel alanda da Kepez’e çağdaş bir kimlik kazandırmalıydık. Bu anlayışla, geçtiğimiz yıl on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in, sevgi, iyilik, güzellik ve kardeşlik duygusunun, kültürel ve sanatsal etkinliklerle birlikte yaşanması için Ramazan Şenliği’ni düzenledik”

Yeni Mahalle ile Gündoğdu Mahallesi arasında kalan Seyhan Caddesi üzerinde yapılacak olan Ramazan Şenliği’nde, kültürel, sanatsal etkinliklerin, alışverişin, lunapark eğlencesinin bulunduğunu, ünlü sanatçıların sahne alacağını vurgulayan Başkan Öner, “40 gün boyunca Kepez halkı, panayır alanında iftardan sonra kültürel, sanatsal etkinliklerle eğlenecek, 240 satış standında alışverişini yapacak. Çocuklar da panayır alanına kurulan lunaparkta Ramazan gecelerinin tadını çıkaracak. 40 gün boyunca şenlik alanında halkımızı hem eğlendireceğiz, hem de sevdikleri ile biraraya getireceğiz. Geçtiğimiz yılki şenliğimizi günde 10 bine yakın Kepezli ziyaret etti. Bu yılki şenliğimizi günde 20 bine yakın kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Ramazan ayında dar gelirli insanları da unutmadıklarını belirten Öner, şunları söyledi: “iftar vaktinde çalışmak zorunda olan ve dar gelirli vatandaşlarımız için şenlik alanı, Gülveren, Varsak, şenlik alanı ve Sütçüler Mahallelerinde 4 tane iftar çadırı kuracağız. Ramazan şenliği alanında 2 bin kişilik, üç noktada 500 kişilik iftar çadırı kuracağız. Böylece her gün 4 bin vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz. Maddi durumu iyi olmayanlara her gün verdiğimiz gıda yardımını da Ramazan ayı dolayısıyla artırıyoruz. Ramazan’da, ihtiyaç sahiplerine 15 bin adet gıda paketini ‘yardımın gizlisi hayırlıdır’ ilkesiyle dağıtacağız. Rahmet, bereket ayı Ramazan-ı Şerif, Antalya’mıza, Kepez’imize, ülkemize İslam alemine hayırlar getirmesini; Ramazan ayının, savaşın, gözyaşının hakim olduğu dünyamızda, barışa, sevgiye, birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum’

İSMAİL YK KONSERİ

3. Ramazan Şenliği’nde, 240 tane satış standı, 2 bin kişilik iftar çadırı, lunapark yer alacak. Ramazan Ayının 1. günü kortej, animasyon gösterisi ve Ünlü sanatçı İsmail YK konseri ile start alacak. 40 gün süresince Uğur Işılak, Murat Başaran, Sinan Özen, Hilmi Şahballı, Mahmut Tuncer ve Nurgül Şahballı sevenleri ile beraber olacak.

Şenlik programında akrobasi gösterisi, yerel tınılar, ilizyon, Modern halk danslar, Tasavvuf müziği, sema gösterisi, ilahiler, Hacıvat Karagöz, Orta Oyun, gitar dinletisi ve ilizyon gösterisi sahnelenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?