21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ramazan Şenliği 1 Eylül'de başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ramazan ayında 20 bin dar gelirli aileye gıda paketi yardımı, günlük 5 bin kişiye de iftar yemeği verileceğini söyledi.

Başkan Türel, Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenecek 4. Ramazan Şenliği'nin de bir çok etkinliğe sahne olacağını belirtti. Şenlikte, Ayna, Fatih Kısaparmak, Şükriye Tutkun, Murat Göğebakan ve Bedirhan Gökçe gibi ünlü sanatçıların konser verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, Çamlıbel Kültür Çadırı, Ermenek Kültür Çadırı, Uncalı ve Kapalı Spor Salonu yanındaki iftar çadırı dağıtım merkezinde her gün 3 bin kişiye 4 çeşit iftar yemeği dağıtacak.

Ayrıca Toptancı Hal'deki Büyükşehir Aşevi'nden de her gün 2 bin kişiye yemek dağıtılmaya devam edilecek. Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında maddi durumu yetersiz ve belediyeye daha önceden kayıt yaptırmış 20 bin aileye de gıda paketi yardımında bulunacak.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediyesi 4. Ramazan Şenliği de 1 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Ramazan Şenliği bu yıl yine büyük coşkuya sahne olacak. Karaalioğlu Parkı içinde oluşturulan panayır alanında, Ramazan nostaljisi yaşatılacak. Park içindeki Aslanlı Yol üzerinde kurulan 120'ye yakın dükkanda giyimden, gıdaya, hediyelik eşyadan, el sanatlarına kadar her türlü ihtiyaç karşılanacak.

NOSTALJİK GECELER

Park ortasında kurulan küçük Osmanlı Mahallesi'nde ise unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geceleri yaşatılacak. Pamuk helvacısından, elma şekercisine, macuncusundan, mısırcısına ve gözlemecisine dönemin kıyafetlerini taşıyan satıcılar, halka nostaljik Ramazan akşamları sunacak. Çocuklar ise, mini lunaparkta doyasıya eğlenme fırsatı bulacak.

Ramazan Şenliği kapsamında her akşam orta miradorda bir etkinlik yapılacak. Ortaoyunu, Hacivat Karagöz gösterileri gerçekleştirilecek. Şenlikte Fatih Kısaparmak, Şükriye Tutkun, Murat Göğebakan, Ayna ve Bedirhan Gökçe gibi ünlü sanatçılar konser verecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sosyal belediyecilik anlayışı gereği, her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirterek "On bir ayın sultanı Ramazan ayı 1 Eylül'de başlıyor. Bir ay boyunca kentin çeşitli bölgelerinde kurulacak iftar çadırlarında günlük 5 bin kişiye, bir ay boyunca 150 bin kişiye iftar yemeği dağıtacağız. Bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Ayrıca, 20 bin dar gelirli vatandaşımıza gıda paketi dağıtacağız" dedi.

Başkan Türel, bir ay boyunca Karaalioğlu Park'ı içinde Ramazan şenlikleri düzenleneceğini ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini belirterek tüm Antalyalıları şenliğe davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 13:41:05
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 13:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?