21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Raylara ilk kaynak Başkan'dan

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Hafif Raylı Sistem çalışmalarında Ray hatlarına ilk kaynak Başkan Türel tarafından gerçekleştirildi.

Başkan Türel, rekor bir hızla çalışmaları süren Raylı Sistem Projesi’nde şu ana kadar 3 kilometrelik ray hattının döşendiğini belirterek bir yandan da kaynak bağlantılarının yapılacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli toplu ulaşım projesi olan 1. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Rekor bir hızla devam eden çalışmaların yanında bir yandan da ray hatları döşeniyor. Bugüne kadar 3 kilometrelik ray hattı döşendi. Otogar-Çallı Kavşağı arasında döşenen ray hattı üzerinde ilk kaynak töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törenle ilk ray hattını kaynakla birleştirdi. Başkan Türel, kaynak töreninde yaptığı konuşmada, 31 Aralık 2008’de Raylı Sistem deneme seferlerine iki vagonla başlayacaklarını ve bu konuda oldukça iddialı olduklarını belirtti.

DÜNYA REKORU KIRIYORUZ

Başkan Türel, 11, kilometrelik bir hattın, 1,5 kilometresi yer altında olmak üzere, 1,5 yılda bitirilen dünyadaki ilk şehrin Antalya olduğunu ifade etti.

Bir dünya rekoru kırdıklarını vurgulayan Başkan Türel, “İnşaat çalışmalarımız sırasında zaman zaman Antalya’da yaşayan vatandaşlarımıza, esnafımıza, tüccarımıza, işyeri sahiplerine sıkıntı veriyoruz. Ama biz dünya rekoruna imza atacak düzeyde bu süreyi kısaltmak ve sıkıntıyı asgari düzeyi çekmek için gayret gösteriyoruz. Antalyalılara bize gösterdiği sabır ve anlayış için teşekkür ediyorum” dedi.

3 KİLOMETRE RAY HATTI DÖŞENDİ

Rayların 3 kilometrelik kısmının döşendiğini, ray kaynak bağlantılarının gerçekleştirilmesi işlemine başlanıldığını belirten Başkan Türel, “Ray kaynak bağlantılarının yapılması hususunda bu konunun uzmanları tarafından buradaki arkadaşlarımıza eğitim verildi.. Eğitim alan arkadaşlarımız süratle ray kaynak bağlantılarını yapacak. Böylece programladığımız gibi raylı sistem çalışmalarımız ve iş programımız geride kalmadan her hangi bir aksamaya ve gecikme olmadan büyük bir hızla devam edecek” dedi.

ORTALAMA HIZ 25 KİLOMETRE

Başkan Türel, gazetecilerin Hafif Raylı Sistem’in saatteki hızı ile ilgilide sorusunu da yanıtladı. Başkan Türel, Hafif Raylı vagonlarının hayvanat bahçesi önündeki depolama alanından çıktıktan sonra otogar durağına 50-70 kilometre hız arasında geleceğini şehir merkezine yaklaştıkça hızın düşeceğini söyledi. Başkan Türel, sistemin ortalama hızının ise duraklamalar dahil 25 kilometre civarında olacağını ve hayvanat bahçesinden son durak Meydan’a kadar 30 dakika sürede yolcuların ulaştırılacağını kaydetti.

İLK KAYNAK TÜREL’DEN

Başkan Türel, daha sonra uzmanlar tarafından gerçekleştirilen kaynak bağlantısının hazırlanması aşamasını izledi. Daha sonra kaynak bağlantısını gerçekleştirdi.
Raylı Sistem Ray Kaynak törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i yanı sına Raylı Sistem Danışmanı Dr. Haluk Bayrakdar, Raylı Sistem Başkan Danışnmanı, Caner Şahinkara, ALARKO-CAF Yetkilileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 12:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ersin BAYSAL IP: 88.232.115.xxx Tarih : 30.07.2008 21:26:32

sayın başkan sizi seviyorum fakat siyaset yapya çalışıyorsunuz fakat ağzınıza yakıştıramıyorsunuz daha dün sayın kadir topbaş dünya ilk şunu bunu biz yapıyoruz diye konuşuyordu.Ya tamam antalya küçük ama artık halk dünyayı görebiliyor artık sizin yaptığınız şuan köye çeşme yapmak ğibi bişey oldu diyecem ama burada köy değil artık antalyanın nusufusu hızla artıyor kaçan gelio yapman gereki artık be okadar da yap artık.ben sizi genç dinamik diye seviyordum fakat yavaş kalıyorsunuz dedem ğibi lütfen biraz daha genç bakın.