1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Raylı sistem için başkandan ultimatom

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Raylı Sistem’de müteahhit firmaya 78 gün, kontrolör firmaya ise 6 ay süre verildiğini açıkladı.

Akaydın, bu nedenle sistemin 78 gün sonra deneme sürüşüne başlayacağını, 1 ay sürecek deneme sürüşünden sonra sorun yaşanmaması halinde ise sistemin çalıştırılacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kamuoyunda Raylı Sistem’in çalıştırılıp çalıştırılmayacağı söylentileri üzerine açıklamalarda bulundu. Başkan Akaydın, göreve geldiği günden bu yana bir ekibin Raylı Sistemle ilgili denetim yaptığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Bu denetimler sırasında sınırlı mesafede gerçekleştirilen deneme sürüşlerinde bazı eksiklikler tespit edildi. Sadece deneme sürüşlerinde değil, genel denetimlerde de sorunlar ve eksiklikler tespit ettik. Biz şimdi bu teknik kusurları gidermek için çalışıyoruz. Bugünden itibaren 78 gün sonra muhtemelen Ağustos ayı ortalarında deneme sürüşlerine başlayacağız. Deneme sürüşleri 4 hafta sürecek. Deneme sürüşlerinin kusursuz gerçekleşmesi halinde sistemi çalıştıracağız. Sözleşme kapsamında sistemle ilgili kontrolör firmaya 6 ay müteahhit firmaya da 78 gün süre verdik.”

ANTKART’TAN YENİ SÖZLEŞME BEKLİYORUZ

Raylı sistemin ardından ANTKART’ın sözleşme iptali konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akaydın şunları söyledi: “ANTKART firma yetkililerinden sözleşmede eksik ve yanlış hükümlerin değiştirilmesi yönünde talepte bulunduk. Firma yetkililerinden taleplerimize uygun cevap gelmez ise hukuki süreci başlatacağız. En geç önümüzdeki hafta ANTKART ile ilgili nihai kararı almış olacağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?