22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Raylı sistemde ilk hareket

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli toplu ulaşım projesi olan Hafif Raylı Sistem'de ilk deneme seferi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla gerçekleşen ilk deneme seferinde Fatih durağından Otogar kavşağına kadar üç kilometrelik sürüş gerçekleştirildi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepezaltı Mahallesi ile Meydan arasında 11 kilometrelik güzergah üzerinde toplu ulaşım hizmeti verecek olan 1. Etap Hafif Raylı Sistem projesinde tarihi bir gün yaşandı. Toplu ulaşımda çığır açacak projede ilk deneme sürüşü bugün Fatih durağında başladı ve Otogar kavşağında son buldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, teknik ekip ve basın mensuplarının katılımıyla deneme seferi yapıldı. İlk deneme seferinde vagonda hazır bulunan Başkan Türel vatman koltuğuna oturdu ve kısa bir süre raylı sistem aracını kullandı. Başkan Türel, 1,5 yılda bir dünya rekoru kırarak birinci etap çalışmaları tamamladıklarını ve söz verdikleri gibi 31 Aralık 2008 tarihinde deneme seferlerine başladıklarını belirtti.

Antalyalılar adına yapılan projelerde bitirme tarihi verdiklerini ve söz verilen tarihlerde hizmetlerin tamamlandığını anlatan Türel, şöyle konuştu: "Antalya'ya tarihi boyunca yapılan en büyük proje Hafif Raylı Sistem'dir. 300 trilyonluk bir yatırım yapıyoruz. Büyük bir iddia ile yola çıktık. 400 gündür geri sayım cihazı 31 Aralık'a kadar tek tek eksilmek suretiyle çalıştı ve bugün ilk hareketimizi ve deneme seferlerimizi yapacak bir güne kavuşmak hepimize kısmet oldu. 11,5 kilometrelik hattın 1,5 senede bitirildiği dünyada başka bir şehir yok. Bu bir dünya rekorudur."
Antalyalıların ve esnafın inşaat çalışmaları sırasında sıkıntı günler yaşadıklarını belirten Türel, ilk deneme seferinin ocak ayı ortasına kadar Fatih durağı ile vakıf çiftliği arasında iki hafta süreyle yapılacağını daha sonra kademeli olarak ilerleneceğini belirtti. İkinci etap deneme seferlerinin yine ocak ayı ortasında Çallı Emniyet Müdürlüğü ile Muratpaşa Camii arasındaki güzergah üzerinde yapılacağını belirten Türel, sözlerini şöyle tamamladı: "Üçüncü etap, Muratpaşa Camii ile Meydan arasındaki güzergah üzerinde, son olarak da Muratpaşa Camii ile Meydan arasında kademeli olarak gerçekleştirilecek. Deneme sürüşleri, iki haftalık süre ile yapılacak. Şubat ayı sonuna ise yolcu almaya başlayabileceğimizi düşünüyorum."

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 18:59:22
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 19:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi Yalcın IP: 88.231.92.xxx Tarih : 2.01.2009 11:19:22

Sayın başkan sehir raylı sistemi yerel secim öncesine yetistirecem diye sehir yollarını allak bullak ettiniz.Sizin siyasi hırsınız yüzünden yüzlerce esnaf dükkanlarının oldugu sokakların kazılması sebebiyle kepenk kapattı.Ama sizin için önemli olan sey yerel secime bu starstı yetistirmek esnaf iflas etmis kime ne.