1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Recep Peker Caddesi’ne çift şerit

Antalya’da Recep Peker Caddesi’nde yapılan düzenleme ile sürücüler artık Üç Kapılar’dan Doğu Garajı yönüne dönebilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent trafiğinde tıkanık olan ve ulaşımın zorlaştığı yerlerde noktasal çözümler üretmeyi sürdürüyor. Bu bağlamda daha önce trafiğin doğu-batı istikametinde tek şeritten aktığı Plaza 2000 İş Merkezi önündeki Recep Peker Caddesi, çift şerit olarak yeniden düzenlendi.

Yeni düzenleme ile Atatürk Caddesi’nden gelen araçlar Üç Kapılar’dan Plaza 2000 İş Merkezi tarafına sola dönüş yapabiliyor. Yeni düzenlemeden memnun olduklarını belirten sürücüler “Artık Atatürk Caddesi’nden Doğu Garajı ve Cebesoy Caddesi istikametine gidebilmek için Işıklar bölgesini dolaşmak zorunda kalmayacağız. Hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin trafikteki bu pratik çözümlerini olumlu buluyoruz, teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Çalışma ile ilgili konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise daha önce de hafif raylı sistemin yolları daraltması ile trafiğin kilitlendiği noktalardan Balbey Kavşağı’nı açarak, o bölgede belirgin bir rahatlama sağladıklarını hatırlatarak, “Hedefimiz kentin trafik sorunu kalıcı olarak çözmek. Trafiğin tıkandığı bölgelerde noktasal çözüm çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
LEVENT ŞAHİN IP: 88.252.175.xxx Tarih : 22.05.2009 18:54:16

Olumlu bir uygulama esnaf olarak böyle düzgün yapılan işler bizim yüzümüzü güldürüyor...TEŞEKKÜRLER