1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rehberlerlerden Topçu'ya tepki

REHBERLER ODASI'NDAN DEMRE BELEDİYE BAŞKANI TOPÇU'YA TEPKİ

Antalya Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'nun "Demre'ye gelen turistler para bırakmıyor. Ben onların pisliğini temizlemeye hevesli değilim" sözlerine tepki gösterdi.

Antalya Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu, Demre ilçesinin Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm amaçlı cazibe merkezi olduğunu söyledi. Osman Özbuldu, Belediye Başkanı Topçu'nun turistlerin ilçeye katkısı olmadığı açıklamasını eleştirerek başkanın sözlerinin hoşgörü sınırını aştığını söyledi.

ÇOK YOĞUN ZİYARETÇİ VAR

Demre'nin Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm amaçlı cazibe köşelerinden biri olduğunu belirten Özbuldu, şunları söyledi: "Noel Baba Kilisesi ve Myra Antik Kenti ilçe merkezindedir. Özellikle, Nisan-Ekim ayları arasında ilçeye yönelik turizm faaliyetlerinde en yoğun ziyaret edilen ilçelerden biri olarak bu durumu doğrular niteliktedir. Ancak, belediye başkanımız gelen turistlerin ilçeye katkıları olmadığını iddia ederek, 'Para bırakmıyorlar. Ben onların pisliğini temizlemeye hevesli

değilim. Bu şekilde gelmesinler, istemiyoruz' ifadeleriyle basına bir açıklama yapmıştır. Demre Belediye Başkanı Sayın Topçu'nun turizm ekonomisinin ülke ekonomisine ve bölge ekonomilerine katkılarını hiçe sayarak yaptığı talihsiz açıklamanın sebep olacağı sonuçlarla sadece Demre değil ülke imajına verdiği zarar hoşgörü sınırını aşmıştır. Başkanın ilçe esnafıyla iletişim içinde olmadığı ve turizmin ilçe halkı için önemini yeterince bilmediği anlaşılmaktadır."

Çöp toplanmasının belediyelerin sorumluluğu olduğunu anlatan Osman Özbuldu, turist rehberlerinin ülke tanıtımındaki görevinin bilinci içerisinde mesleki faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi.

Geçen yıllarda, Sayın Süleyman Topçu'nun Aziz Nikola heykelini yerinden taşıtmasının ardından özellikle kuzeydeki komşu ülke vatandaşları olan turistlerde sebep olduğu yıpratıcı etkilere değinen Osman Özbuldu, sözlerine şöyle devam etti: "Turizmciler ve turist rehberlerince, Demre'nin insanında var olan kardeşlik, dostluk ve sevgi temaları ilçenin tanıtımında öne çıkarılarak azaltılmıştır. 'Turizm cenneti bir Demre' sloganıyla seçimlerde takdir toplayan Topçu, bu söylemlerle kendisiyle çelişkiye düştüğü

yetmiyormuş gibi turist rehberlerine haksız suçlamalarda bulunduğundan, turist rehberleri arasında infiale neden olmuştur."

Antalya Rehberler Odası olarak ülke genelinde pek çok mülki, mahalli yöneticiler ve belediye başkanlarının davetiyle, işbirliği içinde çalışma yürüttüklerini belirten Osman Özbuldu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Başkan çok iyi bilirler ki, turist rehberleri turizm amaçlı yürütülen çalışmalardan sevinç duymakta, imkanlar çerçevesinde bu çalışmalara katılım sağlayıp destek vermektedirler. Böyle bir açıklamanın hiç kimseye yararı olmamıştır, tekrarlanmamasını dileriz."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 16:10:07
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 16:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?